jedini pogodak iz penala / Juve svladao Monaco: Subašić nije imao nikakve šanse protiv Vidala!

Vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić branio je za Monaco, te nije imao nikakvih izgleda zaustaviti jak udarac Vidala s bijele točke pod samu gredu

14.4.2015.
22:34
VOYO logo

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Juventus je na svom stadionu svladao Monaco sa 1-0 (0-0), a jedini pogodak postigao je ArturoVidal u 57. minuti iz 11-erca.

Vratar hrvatske reprezentacije DanijelSubašić branio je za Monaco, te nije imao nikakvih izgleda zaustaviti jak udarac Vidala s bijele točke pod samu gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvrat je u Monte Carlu 22. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se i očekivalo, gosti iz Monaca u utakmicu su ušli s namjerom da čvrstim obrambenim blokom spriječe domaće napade, a potom iz brzih protunapada pokušaju ugroziti Buffona. Takav pristup funkcionirao je savršeno u otvaranju dvoboja kada je Juventus bio potpuno neopasan, dok je Monaco ima dva dobra pokušaja s vrha kaznenog prostora koje je Buffon uspio zaustaviti.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Ipak, kako je utakmica odmicala, tako je Juventus uspijevao pronalaziti pukotine u gostujućoj obrani, a najbolje prilike u prvih 45 minuta nisu iskoristili Tevez i Vidal. Tevez je uspio uputiti udarac s pet metara, ali nije dobro zahvatio loptu i Subašić je je lako uhvatio. U samoj završnici Tevez je lijepo proigrao Vidala koji se ubacio u kazneni prostor Monaca, no Čileanac je iz izgledne pozicije promašio vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u nastavku prvi je zaprijetio Monaco i to nakon kornera za Juventus, u samo tri poteza Monaco je došao pred vrata domaćih, Bernardo Silva je pucao iskosa sa sedam-osam metara, ali Buffon je sjajno reagirao.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Samo minutu potom veliku pogrešku napravio je iskusni branič Monaca RicardoCarvalho koji je na rubu kaznenog prostora rukama oko pasa uhvatio Moratu, a češki sudac Kralovec procijenio je kako se prekršaj dogodio unutar 16-erca i dosudio kazneni udarac za Juventus kojega je Vidal pretvorio u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih 20-ak minuta Monaco je odlučio napasti, o čemu svjedoči ulazak napadača Berbatova umjesto braniča Raggija, a samo minutu nakon ulaska na teren Berbatov je imao priliku izjednačiti udarcem glavom, ali nije bio precizan. Trener Juventusa Allegri stoga je krenuo u obranu minimlanog vodstva izvođenjem središnjeg veznog igrača Pirla i uvođenjem stopera Barzaglija. Nakon tih izmjena do kraja niti jedan sastav nije imao veliku priliku za postizanje pogotka.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo