EP U MONTPELLIERU / Povijesni uspjeh: Možnik postao europski prvak na preči

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Marijo Možnik osvojio je naslov europskog prvaka u vježbi na preči na EP u Montpellieru, a za njega je ovo drugo odličje s eurupskih prvenstava u karijeri

19.4.2015.
17:12
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik osvojio je naslov europskog prvaka u vježbi na preči na EP u Montpellieru, on je za svoju izvedbu u finalu dobio visoku ocjenu 14.833 što je bilo nedostižno za sve ostale konkurente i tako postao prvi Hrvat sa zlatnom medaljom u gimnastici na europskim prvenstvima.

Za 28-godišnjeg Možnika je ovo drugo odličje s eurupskih prvenstava u karijeri, a prvo je osvojio također u Montpellieru prije tri godine kada je bio srebrni. Usto ima i brončanu medalju s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Nanningu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos naslovu europskog prvaka, Možnik se nije kvalificirao za nastup na Olimpijskim igrama koje će se sljedeće godine održati u Rio de Janeiru. Za to mora osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu u Glasgowu koje će se održati od 23. listopada do 1. studenoga.

Možnik je u finalu nastupio prvi, te je odradio vježbu bez pogreške i tako postavio visok standard za ostale. Najviše mu se približio Britanac Sam Oldham koji je osvojio srebro sa 14.766 i time ponovio prošlogodišnji uspjeh kada je bio srebrni na EP u Sofiji, dok je broncu osvojio peterostruki europski prvak na ovoj spravi Grk Vlasios Maras sa 14.666.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji iz kvalifikacija, Švicarac Pablo Braegger je u finalu pao sa sprave, te završio kao osmi sa 12.433.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo