vraća se zlatan / Bayernu treba povijesni domet za prolaz, Barca treba obraniti dva pogotka prednosti

Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

Bayern je u svojoj povijesti pet puta hvatao dva pogotka zaostatka na domaćem terenu u europskim kupovima i svih pet puta zabilježio neuspjehe

20.4.2015.
14:39
nph/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Bayerna će u utorak (20.45 sati) na svojoj Allianz Areni protiv Porta morati po prvi put u klupskoj povijesti nadoknaditi dva pogotka zaostatka iz prve utakmice u nekom europskom natjecanju, a nogometaši Barcelone će istu prednost ostvarenu na gostovanju u Parizu morati potvrditi na svom Nou Campu za prolaz u polufinale Lige prvaka.

Porto je prošle srijede iskoristio sve darove Bayernove obrane i s tri pogotka u mreži Manuela Neuera svladao prvaka Njemačke 3-1 u prvoj utakmici. Unatoč lošem nastupu u prvoj utakmici, igrači još uvijek vjeruju u pozitivan konačan ishod, kad se zbroje rezultati oba dvoboja.

"Ne smijemo u utakmicu ući s prevelikim nabojem. Moramo biti mudri, ne smijemo jurišati. Momčad je puna energije. Vjerujemo u sebe, ali ne smijemo si dozvoliti previše pogrešaka", rekao je njemački reprezentativac Thomas Mueller na konferenciji za medije dan uoči uzvratnog dvoboja koji će odrediti hoće li Bayern ostati u prilici pod Guradiolinim vodstvom ponoviti 2013., kad ih je Jupp Heynckes odveo do trostruke krune.

Bayern je u svojoj povijesti pet puta hvatao dva pogotka zaostatka na domaćem terenu u europskim kupovima i svih pet puta zabilježio neuspjehe. Posljednji klub koji je u Muenchenu obranio dva pogotka prednosti bio je Chelsea 2005. u četvrtfinalu Lige prvaka. U Londonu je bilo 4-2 za Chelsea, a u Muenchenu 3-2 za Bayern kojemu će protiv Porta dovoljna biti pobjeda od 2-0, ako će Neuerova mreža ostati netaknuta. Pep Guardiola vjeruje da je Portova prednost dostižna, iako će i na ovoj utakmici biti lišen napadačkog doprinosa Arjena Robbena, dok je nastup Francka Ribberyja u najboljem slučaju upitan. Dobra je vijest za trenera Bavaraca da opet može računati na Bastiana Schweinsteigera i Philippa Lahma.

"Moramo biti potpuno koncentirani i moramo se boriti. Samo tako možemo proći dalje", rekao je Guardiola koji se još uvijek s gorčinom sjeća prošlogodišnjeg ispadanja u polufinalu od kasnijeg prvaka Reala koji je u dvije utakmice bio bolji s 5-0.

"Nema se smisla ni pojavljivati na utakmici, ako ne mislimo da možemo preokrenuti rezultat iz prve utakmice. Želimo prolaz", zaključio je trener Bayerna.

U potpuno drugačijoj situaciji od Bayerna je Barcelona koja je iz Pariza donijela dva pogotka prednosti (3-1) koje treba obraniti pred više od 90.000 svojih navijača. Trener Luis Enrique i dvostruki strijelac iz prve utakmice Luis Suarez ipak ne misle da će uzvrat biti formalnost.

"PSG ima izgleda za prolaz, baš kao i sve ostale momčadi u četvrtfinalu. Da bismo prošli u polufinale, morat ćemo odigrati još jednu odličnu utakmicu", rekao je trener Katalonaca.

Barcelonine igrače na oprez poziva i povratak Zlatana Ibrahimovića u momčad PSG-a.

"Svi znaju tko je Ibrahimović. Sjajan igrač koji je dugo godina među petoricom najboljih na svijetu. On je igrač odluke u PSG-u i morat ćemo dobro paziti na njega", rekao je urugvajski napadač koji će i u utorak predstavljati 'noćnu moru' za obranu Parižana.

U srijedu su na rasporedu preostala dva uzvrata četvrtfinala Lige prvaka. Juventus će protiv Monaka na gostovanju u Monte Carlu braniti 1-0 iz Torina, dok će Real Madrid pokušati prvi put ove sezone pobijediti gradskog suparnika Atletico i tako se probiti u polufinale nakon što je prvi dvoboj na Vicente Calderonu završio 0-0. Carlo Ancelotti je u ponedjeljak od liječničke službe dobio definitivnu potvrdu da uz Luku Modrića neće moći računati ni na Garetha Balea, zbog ozljede mišića lista lijeve noge, koja će Velšanina zadržati izvan travnjaka tri tjedna. S druge strane, Diego Simeone bi trebao na raspolaganju imati Marija Mandžukića, s obzirom na to da se hrvatski napadač u ponedjeljak pridružio suigračima na treningu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo