Možnik za RTL Direkt / 'Nadam se da će nam nakon ovih uspjeha biti osigurani bolji uvjeti'

Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik osvojio je naslov europskog prvaka u vježbi na preči na EP u Montpellieru, a odmah po povratku u Hrvatsku stigao je u studio RTL Direkta i dao ekskluzivni intervju

20.4.2015.
22:57
VOYO logo

Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik osvojio je naslov europskog prvaka u vježbi na preči na EP u Montpellieru, a odmah po povratku u Hrvatsku stigao je u studio RTL Direkta i dao ekskluzivni intervju.

Koja ti je bila prva misao kada si završio vježbu? 'Ovo je zlato?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa gledajte, ja sam prvi nastupao, no znao sam da će ta vježba biti konkurentna za medalju, pa čak i zlatnu, no morao sam se strpiti i pogledati još osam gimnastičara koji su nastupali poslije mene. No, s vremenom sam uviđao da mi šansa za medalju raste. Nakon što je zadnji gimnastičar dobio manju ocjenu od mene, znao sam da imam zlato i to je bio jedan nevjerojatan osjećaj."

Ti otprije imaš i svjetsku broncu, što ti je vrijednije?

"Pa ja sam prvu veliku medalju osvojio u Montpellieru 2012. godine, bilo je to europsko srebro i bila mi je vrlo važna medalja, nakon toga, sada prije šest mjeseci u Kini svjetsku broncu i sada ovo. Svaka je vrlo vrijedna i morat ću malo prespavati da si ih posložim i poredam u glavi."

Gimnastika u Hrvatskoj vjerujem, nema ni blizu takvu i financijsku i javnu potporu i pozornost kao neki drugi sportovi, kako se onda u gimanstici može postići ova tvoja prvorazredna svjetska razina uspjeha?

"Tako je, mi postižemo odlične rezultate, jednostavno imamu tu želju, volju, upornost i tvrdoglavost i uvijek se borimo, iako mogu reći da imamo jedne od najlošijih uvjeta od svih ovih zemalja s kojima se borimo. Ipak, nadam se da će se to promijeniti, nadam se da će grad Zagreb nakon ovih rezultata dobit jednu veću dvoranu."

E ono što se doista malo zna o tebi pored sjajnih sportskih uspjeha, da si magistar kineziologije , dvaput dobio rekotrovu nagradu i što je najzanimljivije završio glazbenu školu za violinu?

"Da, mogu reći da nije bilo lako to sve uskladiti i da trener nije bio previše zadovoljan, no sve je stvar neke osobne organizacije, želje i volje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo