Barcelona pred ispadanjem / Efes još uvijek 'živ', Šarić skupio 15 skokova

Image
Foto: YouTube Screenshot

Dario Šarić nije imao šutersku večer (šut 3/12, sl. bacanja 0/2), ali je uz 7 koševa imao čak 15 skokova i četiri asistencije

22.4.2015.
7:44
YouTube Screenshot
VOYO logo

Košarkaši Anadolu Efesa svladali su madridski Real sa 75-72 i ostali u igri za Final Four, dok je Olympiakos svladao Barcelonu sa 73-71 u trećoj utakmici četvrtfinala Eurolige i stekao prednost 2-1 u seriji na tri pobjede.

Ludu završnicu odigrali su Anadolu Efes i Real Madrid u Istanbulu, nakon što su gosti u dvije minute nadoknadili zaostatak od sedam poena (61-68) i tricom Carrolla osam sekundi prije kraja izjednačili na 72-72. No, da utakmica ne ode u produžetak pobrinuo se bivši igrač Cibone Matt Janning koji je, nakon Draperove asistencije, sa sirenom pogodio svoju petu tricu (šut za tricu 5/7) za konačnih 75-72 i veliko slavlje domaće momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janning je s 21 košem bio najbolji strijelac Efesa. Nenad Krstić je ubacio 17 poena. Dario Šarić nije imao šutersku večer (šut 3/12, sl. bacanja 0/2), ali je uz 7 koševa imao čak 15 skokova i četiri asistencije. Potencijalni hrvatski reprezentativac Dontaye Draper je jedina dva poena ubacio iz slobodnih bacanja (šut iz igre 0/4), imao je jednu blokadu, a svojom jedinom asistencijom pronašao je Janninga za pobjedničku tricu.

Goste je sa 17 koševa predvodio Sergio Rodriguez, dok je Sergio Llull postigao 15 poena uz pet asistencija. U četvrtak će Anadolu Efes opet biti domaćin i u ludoj atmosferi Abdi Ipekci Arene pokušati izboriti 'majstoricu' u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiakos je s dvije pobjede u nizu poveo 2-1 u seriji do tri pobjede i u četvrtak na svom terenu momčad iz Pireja može izboriti plasman na Final Four po peti put u posljednjih sedam godina. Posljednja dva nastupa na Final Fouru momčad predvođena Vasilisom Spanoulisom završila je kao europski prvak.

Barcelona je u posljednju četvrtinu prve utakmice u Pireju ušla s vodstvom 60-59, ali su Katalonci u posljednjih deset minuta dvoboja postigli svega 11 poena i imali samo jedan ubačaj iz igre (Navarro).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiakos su do pobjede predvodili Printezis s 19 koševa i Spanoulis s 15 poena i osam asistencija. Juan Carlos Navarro je ubacio 14 poena, ali je iz igre gađao 2/9. Hrvatski reprezentativac Ante Tomić je za gotovo 24 minute u igri postigao osam koševa uz pet skokova i četiri asistencije. Mario Hezonja je u igri proveo nešto manje od 10 minuta i postigao dva poena uz jedan skok.

Barcelona pobjedom u četvrtak može izboriti petu odlučujuću utakmicu na svom terenu u Palau Blaugrana, koja bi bila odigrana u srijedu 29. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak:

Olympiakos - Barcelona 73-71 (Olympiakos vodi 2-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anadolu Efes - Real Madrid 75-72 (Real Madrid vodi 2-1)

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo