uvjerljivo slavio / Poljak Paterski opravdao ulogu favorita i uzeo treću etapu utrke 'Tour de Croatie'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U ukupnom redoslijedu Paterski je vodeći sa 31 sekundom ispred drugog Rogliča, te 48 sekundi ispred trećeg Szmyda, dok je Kišerlovski sedmi sa 1:44 minute iza vodećeg Poljaka

24.4.2015.
16:17
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Najveći favorit za pobjedu na prvom izdanju biciklističke utrke "Tour de Croatie" Poljak Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) opravdao je tu ulogu pobjedom u trećoj etapi voženoj od Plitvica do vrha uspona na Učku u dužini od 230 kilometara, te je tom pobjedom preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Paterski se našao u inicijalnom bijegu od 20-ak vozača koji su se izdvojili iz glavne skupine već početkom etape, te je ostao na čelu sve do kraja. Već na prvim kilometrima uspona na Učku ostao je sam u vodstvu, pa iako se njegova prednost u odnosu na pratitelje smanjivala, uspio je proći ciljnom crtom sa 18 sekundi prednosti u odnosu na drugog Slovenca Primoža Rogliča (Adria Mobil), te 33 sekunde ispred sunarodnjaka i momčadskog kolege Sylwestera Szmyda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski predstavnik u "kraljevskoj" trećoj etapi bio je Emanuel Kišerlovski (Meridiana Kamen) koji je zauzeo sedmo mjesto sa 1:25 minuta iza Paterskog.

U ukupnom redoslijedu Paterski je vodeći sa 31 sekundom ispred drugog Rogliča, te 48 sekundi ispred trećeg Szmyda, dok je Kišerlovski sedmi sa 1:44 minute iza vodećeg Poljaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su do kraja utrke ostale još samo dvije ravničarske etape, subotnja od Pule do Umaga (155km) i nedjeljna od Svetog Martina na Muri do Zagreba (177km) za očekivati je kako će aktualni redoslijed ostati nepromijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo