leonard oborio rekord karijere / Spursi potopili Clipperse, Rocketsi i Wizardsi nadomak drugog kruga

Briljantnu utakmicu za Spurse odigrao je najkoristiniji igrač prošlogodišnjeg finala i najbolji obrambeni igrač ove sezone Kawhi Leonard koji je postigao čak 32 koša, što mu je novi rekord karijere

25.4.2015.
10:18
VOYO logo

Aktualni NBA prvaci, košarkaši San Antonio Spursa poveli su sa 2-1 u pobjedama protiv Los Angeles Clippersa u prvom krugu ovogodišnjeg doigravanja zahvaljujući uvjerljivoj 100-73 pobjedi u trećem dvoboju igranom na njihovom parketu u petak.

Briljantnu utakmicu za Spurse odigrao je najkoristiniji igrač prošlogodišnjeg finala i najbolji obrambeni igrač ove sezone Kawhi Leonard koji je postigao čak 32 koša, što mu je novi rekord karijere. Leonard se posebno istaknuo u trećoj četvrtini koju su Spursi dobili sa 24-11, a on sam je postigao 13 poena, odnosno više od čitave suparničke momčadi, pa se u posljednjih 12 minuta ušlo s vodstvom domaćih od 70-49. Ta je prednost nastavila rasti sve do najvećih 37 razlike (92-55) par minuta prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boris Diaw je ušavši s klupe postigao 15 poena za Spurse, pa su tako Tim Duncan i Tony Parker mogli imati skromnije učinke, Duncan je ubacio tek četiri koša uz sedam skokova, dok je Parker imao šest ubačaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod razočaravajućih Clippersa najbolji je bio Blake Griffin sa 14 pogodaka i 10 skokova, dok je Chris Paul imao vrlo slabu večer ubacivši tek sedam poena uz četiri asistencije.

Neuobičajenu utakmicu za doigravanje s mnogo koševa i odličnim šutem od preko 50 posto za obje momčadi odigrali su Dallas Mavericksi i Houston Rocketsi, a na kraju su sa 130-128 uspješniji bili gosti iz Houstona koji su tako poveli sa sigurnih 3-0 u pobjedama. U utakmici koja je obilovala preokretima posljednju priliku za Dallas imao je Monta Ellis, koji je preuzeo odgovornost u posljednjih 6.7 sekundi, ali njegov šut za izjednačenje na 130-130 s vrha reketa nije niti dotaknuo obruč. Sjajan je u redovima Rocketsa ponovno bio James Harden koji se zaustavio na 42 koša i 9 asistencija, a pod obručima je dominirao Dwight Howard koji je uhvatio čak 26 lopti, od čega 11 u napadu, te je tome pridodao i 13 poena. Po 34 pogotka za Mavse postigli su Ellis i Dirk Nowitzki, no to nije bilo dovoljno, pa je sada njihova momčad u situaciji da mora pobjediti četiri utakmice zaredom kako bi se plasirala u drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do vodstva od 3-0 u pobjedama na Istoku su stigli i Washington Wizardsi koji su na svom parketu nadigrali Toronto Raptorse sa 106-99. Gosti su bili u igri za pobjedu sve do same završnice, Kyle Lowry je tricom smanjio na 102-99 40 sekundi prije kraja, ali tada je na scenu stupio veteran Paul Pierce koji je odgovorio svojom tricom u posljednjoj sekundi napada za nedostižnih 105-99. Odlično je u redovima Wizardsa funkcionirala osovina John Wall-Marcin Gortat, poljski je centar postigao 24 koša uz 13 skokova, dok je razigravač domaćih ubacio 19 poena uz 15 asistencija, a pridružio im se i Pierce sa 18 pogodaka. Kod Raptorsa najefikasniji je bio DeMar DeRozan sa 32 koša, od kojih je 20 postigao u prvoj četvrtini, Amir Johnson je dodao 14 ubačaja uz 12 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo