nova pobjeda grizzliesa / Bogdanović sjajan u pobjedi Netsa, Golden State pomeo Pelicanse

Image
Foto: AP Images

Bojan Bogdanović je bio u početnoj petorci Netsa i za gotovo 34 minute (33:56) u igri stigao do učinka karijere u doigravanju ubacivši 19 koševa (šut 7/13, za tricu 3/7) uz tri skoka, tri ukradene lopte i jednu asistenciju

26.4.2015.
12:00
AP Images
VOYO logo

U sedmom ovosezonskom pokušaju košarkaši Brooklyna stigli su do prve pobjede nad Atlantom svladavši Hawkse s 91-83 u svom Barclays Centeru i smanjivši zaostatak na 1-2 u prvom krugu NBA doigravanja.

Bojan Bogdanović je bio u početnoj petorci Netsa i za gotovo 34 minute (33:56) u igri stigao do učinka karijere u doigravanju ubacivši 19 koševa (šut 7/13, za tricu 3/7) uz tri skoka, tri ukradene lopte i jednu asistenciju. Posebno aktivan Bogdanović je bio na početku dvoboja kad je postigao 11 od prva 22 koša domaće momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netsi su imali čak trojicu igrača na "double-double" učinku: centra Brooka Lopeza (22 koša, 13 skokova) te krila Thaddeusa Younga (18 poena, 11 skokova) i Joea Johnsona (16 koševa, 10 skokova). Brooklyn je zadržao Atlantu na samo 35,6 % šuta iz igre te na 20 % šuta za tricu (6-30), a utakmicu su prelomili kad su u posljednje četiri minute treće i početne četiri minute posljednje četvrtine ostavili goste bez ubačaja iz igre (14 promašaja).

"Odigrali smo odličnu obranu u prvom poluvremenu te na kraju treće i početkom četvrte četvrtine kad smo napravili seriju 18-0. Bio je to zajednički trud i velika momčadska pobjeda", rekao je Bojan Bogdanović nakon što su Brooklyn Netsi uspjeli po prvi put ove sezone svladati Atlanta Hawkse i smanjiti zaostatak u seriji na 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svim dosadašnjim neuspjesima protiv Hawksa, Netsi nisu bili obeshrabreni uoči prvog ovogodišnjeg nastupa u doigravanju pred svojim navijačima.

"Odigrali smo dobro i obje utakmice u Atlanti. Pobjede su nam bile na dohvat ruke. Vjerovali smo da ih možemo pobijediti i to je bilo ključno", pojasnio je Bogdanović kakvo je bilo ozračje u svlačionici uoči utakmice u kojoj Netsi nisu imali pravo na poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je doigravanje i u svakoj utakmici si pod pritiskom. I u sljedećoj ćemo 'morati' pobijediti", rekao je Bogdanović koji će sa svojim Netsima u noći s ponedjeljka na utorak pokušati doći do druge uzastopne pobjede nad najboljom momčadi Istoka u regularnom dijelu i tako s rezultatom 2-2 otputovati na petu utakmicu u Atlantu.

Pete utakmice neće biti u seriji Golden Statea i New Orleansa, jer su gostujućom pobjedom 109-89 "Warriorsi" pomeli Pelicanse koji se nisu uspjeli oporaviti od propuštenih 20 koševa razlike u trećoj utakmici. Opet je koban za domaće bio Stephen Curry. Ovaj put im je 'utrpao' 39 koševa gađajući za tricu 6/8, uz devet asistencija i osam skokova. Klay Thompson je ubacio 25 poena, a blizu "triple-doublea" stigao je i Draymond Green (22 koša, 10 skokova, osam asistencija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anthony Davis je završio utakmicu s 36 koševa i 11 skokova, Eric Gordon je ubacio 29 poena, ali Pelicansi su već na poluvremenu zaostajali 54-67, a na ulazu u posljednju četvrtinu 67-88, pa je bilo jasno da se serija neće vratiti u Oakland.

Tamo će "Ratnici" u drugom krugu dočekati pobjednika sraza Portalanda i Memphisa u kojem su Grizzliesi nakon sinoćnjeg gostujućeg trijumfa 115-109 poveli s 3-0 u seriji, iako su u trećoj četvrtini ostali bez prvog razigravača Mikea Conleyja koji je dobio udarac u lice, a utakmicu je zbog uganuća gležnja propustio i zamjenski 'playmaker' Slovenac Beno Udrih. No, Cortney Lee (20 koševa) i Nick Calathes (13 poena, tri asistencije) su dobro popunili tu prazninu na vanjskim pozicijama, a Marc Gasol (25 koševa, sedam skokova) i Zach Randolph (16 poena) svojim uobičajenim učinkom pod košem pobrinuli su se da Portland ne uspije u drugom dijelu nadoknaditi 13 poena zaostatka (49-62) iz prvog poluvremena. Nicolas Batum s 27 koševa i C. H. McCollum s 26 poena predvodili su strijelce domaće momčadi koja će u noći s ponedjeljka na utorak pred svojim navijačima pokušati izbjeći "metlu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je uspjelo Milwaukee Bucksima u srazu s Chicagom, a junak pobjede 92-90 bio je Jerryd Bayless koji se u posljednjoj akciji, sekundu i tri desetine prije kraja, uspio osloboditi Derricka Rosea pod košem i položiti nakon odličnog ubacivanja iz auta Jareda Dudleyja. Bayless je utakmicu završio s 10 koševa, uz još četvoricu suigrača s dvoznamenkastim učinkom.

"Baš me zanimalo hoće li me paziti", s velikim osmjehom na licu govorio je strijelac pobjedničkog koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derrick Rose je teren napustio frustriran i preuzeo je odgovornost za posljednji koš.

"Kriv sam za sve. Nisam gledao gdje je lopta", rekao je Rose kod kojeg je na ovoj utakmici izostao i napadački učinak s obzirom da je za 14 poena potrošio 13 šuteva, a imao je i osam izgubljenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Bullse je opet sjajnu utakmicu odigrao Jimmy Butler (33 poena, sedam skokova), ali Bucksi su pronašli put do pobjede, što im nije pošlo za rukom u prethodnom dvoboju kad su pred svojim navijačima izgubili utakmicu s dva produžetka.

U sinoćnjem dvoboju Milwaukee je 18 koševa predvodio O. J. Mayo, Jared Dudley je ubacio 13, a uz Baylessa su po 10 poena postigli Khris Middleton i grčki reprezentativac Giannis Antetokounmpo. Bullsi će prolaz u drugi krug tražiti u svom United Centeru, gdje će u petoj utakmici ugostiti Buckse u noći s ponedjeljka na utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo