potvrdio dominaciju / Poljak Paterski slavio i na petoj etapi te odnio pobjedu na 'Tour de Croatia'

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Paterski je svoju dominaciju u proteklih pet dana utrke potvrdio pobjedom i u posljednjoj, petoj etapi voženoj od Svetog Martina na Muri do Zagreba s cljem na Markovom trgu u dužini od 177 kilometara

26.4.2015.
16:07
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Poljak Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) opravdao je ulogu favorita, te postao prvi pobjednik ponovno pokrenute biciklističke utrke kroz Hrvatsku, 'Tour de Croatie' koja je završila u nedjelju u Zagrebu.

Paterski je svoju dominaciju u proteklih pet dana utrke potvrdio pobjedom i u posljednjoj, petoj etapi voženoj od Svetog Martina na Muri do Zagreba s cljem na Markovom trgu u dužini od 177 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paterski je do svoje druge etapne pobjede, najbrži je bio i u trećoj etapi koja je završila usponom na Učku, stigao nakon odlično odrađene završnice etape od strane njegove momčadi. U posljednji od tri kruga od po pet kilometara po zagrebačkim ulicama tempo na čelu skupine pojačao je Marek Rutkiewicz, a uz njega i Paterskog u vodećoj skupini od osam vozača bio je i treći vozač CCC-a Slovenac Grega Bole, te su svoju brojčanu nadmoć uspjeli realizirati.

Iza Paterskog drugi je ciljem na Markovu trgu prošao Austrijanac Felix Grossschartner (Felbermayr Simplon), a treći Rus Roman Maikin (RusVelo).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim naslova ukupnog pobjednika i dvije osvojene etape, Paterski je osvojio naslove i najboljeg vozača na prolaznim ciljevima (plava majica), te najboljeg vozača na brdskim ciljevima (zelena majica).

Drugo mjesto u ukupnom redoslijedu zauzeo je Slovenac Primož Roglič (Adria Mobil) sa 1:01 minutom iza Paterskog, a treće Poljak Sylwester Szmyd (CCC Sprandi Polkowice) sa 1:18 minuta iza pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petoj etapi od hrvatskih vozača istaknuo se Matija Kvasina (Felbermayr Simplon) koji se nalazio u inicijalnom bijegu osmorice vozača koji su uspjeli prvi stići do Zagreba, a ovaj se Zagrepčanin uspio održati na samom čelu utrke sve do prvog prolaska ciljnom linijom.

Najbolje plasirani hrvatski vozač na utrci "Tour de Croatie" bio je Emanuel Kišerlovski (Meridiana Kamen) koji je zauzeo sedmo mjesto sa 2:32 minute iza Paterskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo