najava nove ere / Željko Babić: 'Neću ostati trener u Meškovu, želim cijelog sebe dati u reprezentaciju'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Uoči dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. godine protiv Norveške, novinarima se predstavio novi stručni stožer hrvatske rukometne reprezentacije

27.4.2015.
13:52
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

U Zagrebu se okuplja hrvatska muška rukometna reprezentacija, prvi put nakon šestog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Tim povodom, predstavio se i novi stručni stožer, novi izbornik Željko Babić i njegov prvi pomoćnik, Petar Metličić.

Ipak, novinarima se prvi se obratio Zoran Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte očekivati čuda u prvih deset dana jer će reprezentacija imati samo jedan trening. Pred nama je dug i naporan rad. 1.srpnja će se stožeru pridružiti i Ivano Balić. Ne bojimo se za budućnost i želimo svima puno sreće, a mogu obećati da će u savezu imati punu podršku. Izbornik odgovara koordinatoru, on meni, a ja upravnom odboru, to je nova hijerarhija" objasnio je Gobac.

Nakon njega, novinarima se prvi put obratio i novi izbornik, barem što se hrvatske reprezentacije tiče.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čudno mi je prvi put govoriti pred toliko novinara. Odradio sam prvi trening i nije to loše izgledalo. Naravno da je vođenje hrvatske reprezentacije velika obaveza i odgovornost, ali vjerujem u svoj rad. Moj je cilj unaprijediti hrvatski rukomet. Sada treba uspostaviti koncept koji će na Euru 2018. u Hrvatskoj donijeti konkretne rezultate. Svjestan sam da, ukoliko to želimo ostvariti, moj posao mora biti odrađen na maksimalno visokoj razini, i spreman sam za to", rekao je Babić, a zatim progovorio i o bivšem izborniku Slavku Goluži. 

"Slavko je napravio dobre stvari i rezultate. Da je bilo više sreće protiv Poljske, on bi još uvijek sjedio na klupi, no stvari nekad jednostavno ne idu po planu. Hrvatska svakako mora biti agresivnija, na tome smo počeli raditi već na prvom treningu", rekao je Babić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi izbornik već na umu ima i neke taktičke promjene koje planira implementirati u nacionalnu vrstu.

"Vuković će uskočiti više na srednjeg vanjskog, a Duvnjak će se fokusirati na lijevog vanjskog. Moja je želja izbaciti izmjene obrana-napad pa ćemo prema tome i formirati roster. Što se tiče Renata Sulića, on nažalost ima druge planove, no to poštujemo, ipak čovjek ne igra za reprezentaciju od 2008. godine." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakve su prognoze izbornika za predstojeća natjecanja?

"Ne želim prognozirati povratak na vrh, nije to vremenska prognoza. Ja želim stvoriti koncept, a taj rad će pokazati da li će to donijeti rezultate." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Brestu iz Meškova

"U Meškovu neću ostati trener. Ne želim propustiti ovu šansu koja mi se ukazala, želim dati cijelog sebe u reprezentaciju", zaključio je novi izbornik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se novinarima obratio i bivši kapetan zlatne generacije, Petar Metličić.  

"Želim se zahvaliti Ivanu i Željku koji su mi dali povjerenje. Moram priznati da sam jako uzbuđen, no ne bojim se izazova. Smatram da svojim znanjem i karakterom mogu pomoći reprezentaciji. Normalnim razgovorom želim poraditi na samopouzdanju igrača, a oni se, uvjeren sam, mogu vratiti na vrh svijeta, gdje Hrvatska i pripada", rekao je Metličić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponajbolji igrač Hrvatske Domagoj Duvnjak, u ime je svih reprezentativaca dao podršku novom stručnom stožeru, istaknuvši kako vjeruje da s njima mogu postići dobre rezultate. 

Reprezentaciju u ovom ciklusu očekuju dvije kvalifikacijske utakmice s Norvežanima. Prva je na rasporedu 29. travnja na gostujućem terenu, a 3. svibnja će 'Kauboji' u Varaždinu braniti domaći teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo