fantazija na camp nouu / Tri gola za pobjedu: Messi u tri minute pokorio Bavarce, Neymar začinio za kraj

U razmaku od samo tri minute sve ono što su Bavarci dobro radili do 77. minute dvoboja u Barceloni poništio je Leo Messi i donio Barceloni zalihu za uzvrat 12. svibnja na Allianz Areni koju će Bayern teško nadoknaditi

6.5.2015.
22:41
VOYO logo

Dva genijalna poteza Lionela Messija i kasni pogodak Neymara donijeli su velika tri pogotka prednosti Barceloni koja je u srijedu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka na Camp Nou svladala minhenski Bayern s 3-0.

U razmaku od samo tri minute sve ono što su Bavarci dobro radili do 77. minute dvoboja u Barceloni poništio je Leo Messi i donio Barceloni zalihu za uzvrat 12. svibnja na Allianz Areni koju će Bayern teško nadoknaditi. Barcelona nije Porto i zasigurno neće 'pasti šaptom' kako se dogodilo Portugalcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 77. minute Bayern se odlično i pokretljivo branio. Guardiola je uspio Barceloni oduzeti prednost posjeda lopte, a kad se i pojavila koja rupa tu je bio Manuel Neuer koji bi je pokrpao odličnim rekacijama. Tako je dvaput spašavao Bavarce u prvom poluvremenu kad su sami pred njega izlazili Luis Suarez u 12. minuti i Dani Alves u 39. minuti, ali je Neuer obojici ušao u udarac i sačuvao svoju mrežu.

No, ni Neuer nije svemoćan. U 77. minuti je prvi put kapitulirao kad je Dani Alves oduzeo loptu na desnoj strani, proslijedio ju Messiju koji je neometan stigao do ruba kaznenog prostora i lijevom nogom uputio oštar prizeman udarac uz lijevu vratnicu kojeg čuvar mreže njemačke reprezentacije nije mogao zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavarci se nisu uspjeli oporaviti od tog šoka, a već je uslijedio novi. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je u 80. minuti proslijedio loptu Messiju koji se sjurio u kazneni prostor, zavrtio Boatenga i varkom ga poslao na travnjak, došao do ruba peterca s desne strane i desnom nogom prebacio istrčalog Neuera.

Dok su čekali završetak utakmice, gostima se dogodila još jedna pogreška. Obrana Bavaraca ostala je previsoko, jer su oko sredine igrališta izgubili loptu. Messi je ovoga puta bio u ulozi asistenta, izbacio je Neymara koji je ostao sam pred Neuerom i gurnuo mu loptu kroz noge za konačnih 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je svoju najbolju i jedinu pravu priliku imao u 18. minuti kad je s desne strane ubacio Thomas Mueller, a Robert Lewandowski nije uspio dobro zahvatiti loptu na pet metara od Ter Stegena.

Ivan Rakitić je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu, imao jedan udarac pokraj vrata, a i započeo je akciju kod drugog Messijevog pogotka. U 82. minuti Rakitića je zamijenio Xavi Hernandez.
Uzvratna utakmica na rasporedu je 12. svibnja u Muenchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA - BAYERN MUENCHEN 3-0 (0-0)
BARCELONA. Camp Nou - 95.000 gledatelja. Sudac: Nicola Rizzoli (Italija).
Strijelci: 1-0 Messi (77), 2-0 Messi (80), 3-0 Neymar (90+4)
Žuti kartoni: Dani Alves, Pique, Neymar/Xabi Alonso, Benatia, Bernat
Crveni kartoni: -
BARCELONA: Ter Stegen - Dani Alves, Pique, Mascherano (od 89. Bartra), Jordi Alba - Rakitić (od 82. Xavi), Busquets, Iniesta (od 87. Rafinha) - Messi, Suarez, Neymar
BAYERN MUENCHEN: Neuer - Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat - Xabi Alonso - Lahm, Schweinsteiger - Mueller (od 79. Goetze), Lewandowski, Alcantara

Messi opet ispred Cristiana Ronalda

Postigavši dva pogotka Bayernu u razmaku od tri minute, Argentinac Leo Messi ponovno je izbio na vrh ljestvice najboljih strijelaca Lige prvaka svih vremena sa 77 golova.

Nakratko ga je u utorak prestigao Portugalac Cristiano Ronaldo postigavši pogodak u porazu Real Madrida od Juventusa (1-2), no s dva sjajna pogotka u 77. i 80. minuti utakmice na Camp Nou, Messi se ponovno našao ispred napadača Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećem mjestu je još jedan bivši Realovac, Španjolac Raul sa 71 golom.

77 - Lionel Messi
76 - Cristiano Ronaldo
71 - Raul
56 - Ruud van Nistelrooy
50 - Thierry Henry
49 - Alfredo Di Stefano
48 - Andrij Ševčenko...

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo