'HTJELA SAM SI UZETI ŽIVOT' / Potresna ispovijest suputnice Dražena Petrovića

Image
Foto: hercegovina.info

Hilal Edebal tek je nedavno postala svjesna činjenice da je upravo ona bila treća putnica u automobilu u kojem je 7. lipnja 1993. godine preminuo veliki hrvatski košarkaš Dražen Petrović.

25.11.2011.
14:05
hercegovina.info
VOYO logo

Godinama je Hilal Edebal živjela u mraku, ne znajući što joj se dogodilo i zašto joj se život u sekundi drastično promijenio. Danas 41-godišnjakinja, nikada se nije potpuno oporavila od posljedice nesreće - potpunog gubitka pamćenja.

New York Daily News objavio je njezinu priču kada je nedavno shvatila kako se upravo ona nalazila u automobilu s DraženomPetrovićem i vozačicom KlaromSzalanty, tadašnjom Draženovom djevojkom.

Nikako se ne može pomiriti s mišlju kako je njezin život mogao biti mnogo bolji da nije došlo do nesreće.

„Zašto je Petrović, čovjek takvog statusa i bogatstva, morao putovati iz Njemačke za Zagreb baš automobilom, a ne avionom? Zašto sam ja morala baš tada biti u Njemačkoj umjesto u SAD-u, gdje sam studirala i igrala košarku? Zašto sam ja morala izgubiti karijeru, a Dražen život, dok je vozačica uskoro mogla nastaviti svoju košarkašku i karijeru modela? Na koncu, je li Dražen prošao bolje od mene? Odnosno, bi li za mene bilo bolje da nisam preživjela?“, pitanja su to koja si Turkinja gotovo svakodnevno postavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hilal je tada bila 23-godišnja košarkašica Sveučilišta Niagara, na kojem je završila svoju prvu sezonu. Ubrzo je izgubila pravo na stipendiju jer je osam tjedana provela u komatoznom stanju u bolnici, sa slomljenim kostima ruke i kuka.

"Posljednjih 18 godina mi je bilo jako teško. Dugo sam vremena bila na terapijama i pokušala se sjetiti što mi se dogodilo. Nisam uspjela ništa prepoznati. Pitam se kako bi Dražen reagirao da je sada živ i da više ne može igrati košarku!", ispričala je Hilal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela ju je situacija toliko mučila da se nekoliko puta čak i pokušala ubiti.

Za Dražena ima samo riječi hvale. Upoznala ga je preko njegove tadašnje djevojke Klare, koja se nalazila za volanom automobila u trenutku nesreće. Gledala je neke njegove utakmice za New Jersey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike