NEMA VIŠE "PLAVOG 9" / Pokopan legendarni Dražan Jerković

Image

Na zagrebačkom Mirogoju ispraćena je hrvatska nogometna legenda Dražan Jerković (72). Od njega su se oprostili obitelj, brojni prijatelji i ljubitelji nogometa.

15.12.2008.
16:43
VOYO logo

ZAGREB - Prijatelji i brojni ljubitelji nogometa iz svih krajeva Hrvatske u ponedjeljak su se na zagrebačkom Mirogoju oprostili od jednog od najboljih hrvatskih nogometaša Dražana Jerkovića (72), koji je na nakon duge i teške bolesti umro 9. prosinca.

Jerković je rođen 6. kolovoza 1936. u Šibeniku, a za zagrebački Dinamo igrao je od 1954. do 1965. i u 315 nastupa postigao 300 pogodaka. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 21 put i postigao 11 pogodaka, s četiri zgoditka bio je najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Čileu, a osvojio je i srebrnu medalju na Europskom prvenstvu 1960.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao trener vodio je zagrebački Dinamo, austrijski INCO iz Klagenfurta i Villach te Dinamo iz Vinkovaca. Bio je izbornik jugoslavenske reprezentacije koja je na Mediteranskim igrama 1971. u turskom Izmiru osvojila zlatno odličje te prvi izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske. Na izborničkoj je klupi sjedio tijekom povijesne utakmice protiv SAD-a 1990. godine, a hrvatsku odabranu vrstu vodio je još i na utakmicama protiv Rumunjske i Slovenije.

Komemoracija za preminulog velikana hrvatskog nogometa i najboljeg Dinamovog centarfora održana je u Plavom salonu stadiona na Maksimiru gdje su se od legendarnog "plavog 9" oprostili Dražanovi suigrači, čelnici NK Dinama, Zagreba i Cibalie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo