nismo imali šanse / Rusija ipak klasa za sebe

Image
Foto: Pixsell

Hrvatska futsal reprezentacija izgubila je u polufinalu Europskog prvenstva od Rusije sa 2:4, a u borbi za treće mjesto će igrati s Italijom.

9.2.2012.
20:24
Pixsell
VOYO logo

U prepunoj zagrebačkoj Areni pred 14.300 gledatelja hrvatska futsal reprezentacija izgubila je u polufinalu Eura od Rusije 2:4.

Za Hrvatsku je sve krenulo po lošem već u prvoj minuti, odnosno nakon samo 35 sekundi. Sergejev je dugom loptom proigrao Dmitrija Prudnjikova koji zabija za vodstvo Rusije. Bila je to vrlo loša reakcija naše obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, samo pola minute kasnije Hrvatska je mogla poravanati, Grcić dobro puca, a ruski vratar brazilskog podrijetla Gustavo odlično brani.

U 3. minuti još jedna šansa za "kockaste", Marinović si je driblingom stvorio prostor za udarac, ali lopta je završila pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nakon te dvije prilike, ponovno "hladan tuš" za Hrvatsku. Fukin je dodao za Cirila, jednog od trojice Brazilaca u ruskoj reprezentaciji, koji se je u našem šestercu dobro zagradio i odličnim udarcem pogodio mrežu. Tako je već u 5. minuti bilo 2-0 za Rusiju.

Unatoč tome, Hrvatska se nije predavala, u razdoblju od 6. do 8. minute iz izglednih situacija pucali su Bajrušović, Grcić i Babić, ali Gustavo je uvijek na pravom mjestu. Novi gol za Rusiju ponovno je bio rezultat loše obrambene reakcije naše reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sergejev je snažno pucao sa centra, vratar Jukić je uspio obraniti, ali na odbijenu loptu natrčao je Abramov i u 16. minuti pogodio za 3-0. U zadnjih minutu i pol prvog poluvremena vratar Jukić još je dva puta spašavao našu mrežu.

Drugo poluvrijeme jednako je loše počelo za nas kao i prvo, ovaj puta Rusija je zabila nakon 41 sekunde. Akciju brazilskog dvojca Cirilo - Pula, golom je okončao Pula. U 27. minuti Hrvatska napokon dolazi do pogotka. Marinović je lukavim udarcem kroz noge ruskog igrača iznenadio vratara Gustava koji je loše reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 34. i 35. minuti dobro pucaju Jelovčić i Bajrušović, ali Gustavo uspijeva sačuvati mrežu. Pet minuta prije kraja Hrvatska ima nogometaša više na terenu, jer uvodi igrača-vratara. To se je isplatilo u 37. minuti, kada Marinović postiže svoj drugi pogodak. Bila je to kopija situacije iz 27. minute. U posljednje dvije minute hrvatski igrači su tri puta pogodili vratnicu. Prvo Grcić, a potom Marinović i Novak.

Španjolska je u drugoj polufinalnoj utakmici pobijedila Italiju 1:0. Prema tome, Hrvatska će u subotu u borbi za treće mjesto igrati s Italijom, a u finalu će se sastati Rusija i Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo