SPEKTAKL NA EMIRATESU / 'Topnici' slavili u ludom londonskom derbiju

Image
Foto: PIXSELL

U drugom susretu dana Manchester United je teškom mukom slomio Norwich City 2:1 i nastavio lov za vodećim Cityjem.

26.2.2012.
16:46
PIXSELL
VOYO logo

LONDON - U derbiju 26. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na stadionu Emirates deklasirao gradskog suparnika Tottenham 5:2 premda je nakon 34 minute gubio 0:2.

 Međutim, u nastavku utakmice uslijedio je 'uragan' 'Topnika koji su preokrenuli rezultat postigavši čak pet golova u razmaku od pola sata. Spursi su poveli golom LuisaSahe već u četvrtoj minuti, a na 2:0 je povećao EmmanuelAdebayor iz kaznenog udaraca u 34. minuti. Jedanaesterac je izborio GarethBale nakon sjajne asistencije LukeModrića. Međutim, do konca poluvremena Topnici su uspjeli izjednačiti golovima BacarySagne (40) i RobinaVanPersiea (43), a potom je u nastavku utakmice uslijedio potop gostujućeg sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je u razmaku od 51. do 68. minute zabio tri gola, a strijelci su bili TomasRosicky (51) i TheoWalcott (65, 68). Tottenham je od 87. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen ScottParker. Modrić je za Spurse odigrao cijeli susret, a u 29. minuti je dobio žuti karton, dok je NikoKranjčar na terenu proveo prvo poluvrijeme. Bio je to 150. ligaški ogled klubova sa sjevera Londona i 61. pobjeda Arsenala. Tottenham je ostao na 41 pobjedi, dok je 48 susreta završilo bez pobjednika.

U drugom susretu Manchester United je teškom mukom slomio Norwich City 2:1 i nastavio lov za vodećim Cityjem. "Crveni vragovi" su poveli golom PaulaScholesa u 7. minuti, izjednačio je GrantHolt sedam minuta prije kraja utakmice, a važna tri boda Unitedu donio je RyanGiggs u sudačkoj nadoknadi. Za Giggsa je to bio čak 900. nastup u dresu Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Manchester City sa 63 boda, United ima dva boda manje, dok je na trećem mjestu Tottenham sa 53 boda. Arsenal se današnjom pobjedom izjednačio sa Chelseaom na četvrtom mjestu sa po 46 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo