NEMOĆ CRVENIH VRAGOVA / Fenomenalni Baski razbili United

Nakon što je slavio na Old Traffordu 3:2, španjolski prvoligaš Athletic Bilbao u uzvratnom je dvoboju osmine finala Europske lige pobijedio Manchester United 2:1 i tako nakon 35 godina čekanja izborio plasman u europsko četvrtfinale.

15.3.2012.
21:21
VOYO logo

Baskijska momčad je dominirala od prve minute utakmice i United može biti sretan što nije i teže stradao. Golove za Athletic zabili su Llorente (23) i De Marcos (65), dok je poraz lidera engleskog prvenstva ublažio Rooney (80).

Athletic je posljednji put igrao u četvrtfinalu nekog europskog kupa 1977. kada je izgubio od Juventusa u Kupa UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u četvrtfinale Europske lige izborili su i Valencia, Hannover, te AZ Alkmaar. Valencija je u Eindhovenu odigrala 1:1 protiv PSV-a što je bilo dovoljno za prolaz nakon što je kod kuće slavila 4:2. Gosti su poveli golom Ramija u 47. minuti, a izjednačio je Toivonen u 64. minuti. Rami je u 89. minuti dobio crveni karton, no PSV nije iskoristio igrača više.

Hannover je bez suviše problema pobijedio Standard 4:0 nakon što je prvi susret završio 2:2. Strijelci za njemački sastav bili su Abdellaoue (4), Kanu (21-autogol), Ya Konan (73) i Pinto (90+3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najdramatičnija utakmica igrana je na stadionu Friuli gdje je Udinese pobijedio AZ 2:1, ali Nizozemci su u prvom susretu slavili 2:0 pa idu dalje.

Udinese je nakon svega 15 minuta igre imao vodstvo 2:0 i igrače više, no sve je prosuo. Već u drugoj minuti AZ je ostao s igračem manje nakon što je Viergever skrivio jedanaesterac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Di Natale je realizirao kazneni udarac, a potom u 15. minuti doveo Udinese i do vodstva 2:0. Falkenburg je u 31. minuti smanjio rezultat, a kasnije se pokazalo postavio i konačnih 2:1.

Talijani su uputili ukupno 20 udaraca prema vratima Estebana, imali su pet kornera, te čak 11 zaleđa, no nisu uspjeli slomiti goste. AZ je mogao daleko mirnije privesti utakmicu kraju da Elm u 66. minuti nije promašio kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo