MODRI NADOMAK TITULE / Preokret na Maksimiru: Dinamo slavi junaka Krstanovića

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo je pred 18 tisuća gledatelja na stadionu Maksimir sa 2:1 slavio u najvećem derbiju hrvatskog nogometa protiv Hajduka, a junak susreta je Ivan Krstanović koji je postigao dva gola u samo tri minute.

17.3.2012.
19:44
PIXSELL
VOYO logo

U najvećem derbiju hrvatskog nogometa Dinamo je na stadionu Maksimir pred 18.000 gledatelja pobijedio Hajduk 2:1 nakon što je do 80. minute gubio 0:1. Hajduk je poveo golom Ante Vukušića u 14. minuti, a rezultat je okrenuo Ivan Krstanović golovima u 80. i 82. minuti iz jedanaesterca. Ovom pobjedom 'modri' su povećali prednost pred Hajdukom na 13 bodova viška.

Ogled dviju najboljih hrvatskih momčadi nažalost, neće ostati upamćen po kvalitetnoj igri, već po bakljadama navijača zbog čega je susret prekidan u dva navrata, te produžen više od deset minuta. Kod drugog prekida u 64. minuti sudac Ivan Bebek je povukao momčadi s terena nakon bakljade Torcide na južnoj tribini. Prekid je trajao više od šest minuta nakon čega je riječki sudac vratio ekipe na teren, ali uz upozorenje da će u slučaju novog vatrometa utakmica biti trajno prekinuta. Prvi put utakmica je prekinuta u 26. minuti kada su Bad Blue Boysi započeli veliku bakljadu kojom su proslavili 26. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je poveo golom Ante Vukušića u 14. minuti nakon sjajne asistencije Anasa Sharbinija. Anas je s lijeve strane vanjskim felšom uposlio Vukušića koji je pobjegao braničima Dinama i sjajno zabio u donji lijevi kut Kelave. Pet minuta kasnije Hajduk je mogao voditi i 2:0. Gabrić je povukao brzu kontru Hajduka, izašao sam pred Kelavu, a onda loše pucao sa 20-tak metara. Prvu pravu priliku 'modri' su imali u 25. minuti kada je Badelj pucao iz voleja preko gola nakon dodavanja Rukavine. Kapetan Dinama pucao je s desetak metara, no lopta je prošla tik uz vratnicu. U 34. minuti Dinamo je imao još jednu priliku. Sammir je ubacio, Leko glavom iz blizine pucao, no Blažević je sjajno obranio.

U drugom dijelu 'modri' su nastavili s pritiskom, međutim napadi domaćina bili su mlaki i nedovoljno konkretni. Ipak u samoj završnici utakmice Dinamo je uspio preokrenuti rezultat, a junak je postao Ivan Krstanović. Prvo je u 80. minuti nakon ubačaja iz kornera izjednačio, a potom je dvije minute kasnije izborio jedanaesterac kojeg je sam uspješno realizirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo