SREĆA PRATI HRABRE / Chelsea jednim udarcem šokirao Barcelonu!

Image

Iako je londonska momčad u 90 i nešto minuta prvog polufinala protiv Barcelone uputila tek jedan udarac u okvir suparničkih vrata, bilo je to dovoljno za slavlje protiv aktualnog prvaka Europe.

18.4.2012.
22:52
VOYO logo

Pogledajte samo ove podatke! Barcelona je na Stamfordu Bridge, dakle na gostujućem terenu, imala 72 posto posjeda lopte i gotovo pet puta više udaraca od domaće momčadi (24 prema 5 u korist Barçe), ali se kući vraća poražena.

Jedan bljesak Didiera Drogbe u najboljem mogućem trenutku, drugoj minuti sudačke nadoknade prvoga dijela, bio je dovoljan Chelseaju za senzacionalno slavlje pred vlastitim navijačima. Bio je to ujedno i jedan, jedinim udarac londonskog sastava u okvir suparničkih vrata tijekom cijele utakmice.

S druge strane, katalonska je momčad dvaput pogodila vratnicu (Pedro i Alexis), šest udaraca završilo je u okviru vrata Petra Čecha, no čeških golman i njegova obrana izdržali su sve nalete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni europski prvak je već u devetoj minuti imao sjajnu priliku, no Sanchez je uzdrmao vratnicu. Iniesta je prebacio obranu Chelsea, Čileanac je vješto izbjegao zaleđe, te sam izbio ispred Čecha no njegov udarac se zaustavio na vratnici.

Osam minuta kasnije sjajnu priliku imao je i Fabregas koji je na odbijenu loptu nakon udarca Inieste loše reagirao. Fabregas je opasno zaprijetio i u 27. minuti no, Čech je spasio domaćine sjajnom obranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 43. minuti je Fabregas pucao s deset metara, no njegov udarac je s gol crte počistio Ashley Cole. Kazna je uslijedila u sudačkoj nadoknadi. Messi je izgubio loptu na polovici Chelseaja, Lampard je dugom loptom uposlio Ramiresa koji je vratio loptu u sredinu za usamljenog Drogbu koji takve prilike ne propušta.

U nastavku utakmice pojačao se pljusak, ali i Barcini promašaji. Najbolju priliku imao je Sanchez u 57. minuti kada je promašio praktički nemoguće. U 87. minuti opasno je zaprijetio i Puyol nakon Messijeva ubačaja, no Čech je ponovo sjajno reagirao. U 93. minuti je Pedro uzdrmao vratnicu, a odbijenu loptu Busquets prebacio preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Barcelona na petom uzastopnom gostovanju na Otoku upisala treći poraz, uz dva remija, Posljednji put je na engleskom tlu slavila prije pet godina protiv Liverpoola. Uzvratni susret je utorak, 24. travnja na Camp Nou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo