EL CLASICO DAO NOVOG PRVAKA / Ronaldo zasjenio Messija i doveo Real pred vrata raja

Image
Foto: AP

'Kraljevi' su tako četiri kola prije kraja pobjegli momčadi iz Katalonije na ogromnih sedam bodova prednosti.

21.4.2012.
21:50
AP
VOYO logo

BARCELONA - U 34. kolu nogometnog prvenstva Španjolske Barcelona je na Camp Nou poražena od Real Madrida sa 1-2. Strijelci za Real bili su Khedira (17) i CristianoRonaldo (73), a pogodak za Barcu zabio je AlexisSánchez (71). Real je ovom pobjedom pobjegao Barci na sedam bodova prednosti i već može slaviti naslov prvaka.

Real je poveo u 17. minuti nakon kornera. Udarac glavom Pepea obranio je Valdes, a Khedira je odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku za poravnanje u prvom poluvremenu Barca je imala u 27. minuti, kada je Messi odlično poslužio Xavija, a ovaj je iz neposredne blizine pucao pored gola.

Na otvaranju drugog poluvremena odlična prilika za Barcelonu u 54. minuti. ThiagoAlcantara je pronašo Tella, koji upropaštava stopostotnu šansu udarcem preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca je poravnala u 71. minuti, a strijelac je bio Alexis Sánchez, koji je ušao u igru samo dvije minute ranije.

No, slavlje domaćina kratko je trajalo, jer je već u 73. minuti Cristiano Ronaldo iz kontranapada zabio za pobjedu Reala 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je sa dva nova pogotka stigao do 109. gola ove sezone, što je novi rekord lige. I dosadašnji rekord je bio u vlasništvu Reala, iz sezone 1989/90. kada su zabili 107 golova.

Ujedno, bila je ovo najbolja partija Reala protiv Barcelone u Mourinhovom razdoblju. Otkako je portugalski stručnjak u svibnju 2010. godine preuzeo Real Madrid odigrano je 11 "El Clasica", a "kraljevski klub" je slavio samo dva puta, sada i prošle sezone u finalu Kupu kralja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je pod vodstvom PepaGuardiole upisala pet pobjeda, četiri remija i dva poraza. Guardiola je u tom periodu osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i domaći superkup, dok je Mourinho trijumfirao u Kupu kralja.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo