FANTASTIČNA IZVEDBA / Barakude uništile Amerikance: Slijedi jaka Crna Gora

Image
Foto: PIXSELL

U četvrfinalnoj utakmici olimpijskog turnira vaterpolisti Hrvatske pobijedili su SAD sa 8:2 (2:0, 3:0, 2:2, 1:0).

8.8.2012.
22:07
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u poluzavršnicu olimpijskog turnira u Londonu na kojem su zabilježili šestu uzastopnu i najvažniju pobjedu, jer su pobjedom nad SAD-om osigurali još dvije utakmice od kojih će prvu igrati u petak protiv Crne Gore.

Nakon što su u skupini redom pobjeđivali Grčku, Španjolsku, Italiju, Australiju i Kazahstan, danas su svladali i za nas uvijek nezgodnu i plivački odlično pripremljenu selekciju SAD-a, srebrne iz Pekinga otprije četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici koju naši "nisu smjeli" izgubiti, ključ pobjede bila je izvanredna igra u obrani, posebno na kapetanu američke reprezentacije Tonyju Azevedu koji nije uspio postići gol, kojoj je ton davao odlični vratar Josip Pavić sa 10 obrana. Amerikanci su također znali otkud im prijeti najveća opasnost pa su dobro zatvorili naše centre Dobuda i Hinića, ali nisu mogli i naše šutere s vanjskih pozicija.

Prvu četvrtinu dobili smo golovima Burića i Barača sa 2:0, a kada smo u drugoj golovima Boškovića i dva Obradovića poveli sa 5-0 na poluvremenu, činilo se da će naši mirno privesti utakmicu kraju. Naime, Amerikanci nam ni iz 10 pokušaja s igračem više nisu mogli postići zgoditak. Tek u 19. minuti Amerikanci su postigli prvi gol preko centra Baileya. U trećoj četvrtini uslijedila je jedina kriza u našoj igri kada tri puta zaredom nismo iskoristili igrača više što kažnjava Varellas i prvi put iz 11. pokušaja postiže gol s igračem više za SAD i smanjuje na 2:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošković i Sukno pobrinuli su se da ne izgubimo tu četvrtinu koja je završila 2:2. Posljednjih osam minuta bilo je formalnost, a tu četvrtinu su naši dobili golom Burića koji je iskoristio situaciju s igračem više.

Ovom uvjerljivom pobjedom odabranici Ratka Rudića s puno optimizma mogu gledati na daljnji tijek natjecanja u kojem ih već u petak očekuje utakmica polufinala protiv vrlo dobre reprezentacije Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo