HVALITE ME USTA MOJA / Njemu skromnost nije vrlina

Image
Foto: AP

Bolt je nadmašio učinak Carla Lewisa koji je osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju na OI 1984. i 1988. godine, te postao prvi atletičar u posljednjih 36 godina koji je osvojio po dvije pojedinačne olimpijske titule uzastopce.

10.8.2012.
9:18
AP
VOYO logo

LONDON - Nakon što je postao prvi atletičar u olimpijskoj povijesti koji je obranio sprinterske titule na 100 i 200 metara, Jamajčanin UsainBolt proglasio se 'najvećom atletskom legendom'.

"Ja sam najveća legenda. Obranio sam naslove na 100 i 200 metara i imam pet zlatnih olimpijskih medalja. Sada moram sjesti i dobro se odmoriti. Moram razmisliti što dalje," kazao je Bolt nakon trijumfa na 200 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda još uvijek ne zna u kojem će smjeru krenuti njegova karijera, Bolt ne razmišlja o prekidu.

"Ne, nisam spreman na prekid karijere. Obožavam ovaj sport. Ostatak sezone dobro ću se zabaviti, a onda donijeti odluku što i kako dalje. Moram potražiti novi izazov," poručio je 25-godišnji atletičar iz Trelawnyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolt je nadmašio učinak CarlaLewisa koji je osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju na OI 1984. i 1988. godine, te postao prvi atletičar u posljednjih 36 godina koji je osvojio po dvije pojedinačne olimpijske titule uzastopce. Posljednjem je to uspjelo Fincu LasseVirenu na 5.000 i 10.000 metara na OI u Münchenu (1972) i Montrealu (1976).

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Rogge: Bolt nije legenda, već ikona

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) JacquesRogge smatra kako je Jamajčanin Usain Bolt ikona svjetske atletike, ali i kako još uvijek nije legenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O njegovoj karijeri se može suditi kada ode u mirovinu. Carl Lewis je nastupio na četiri olimpijade i na svima je osvajao medalje. On je legenda. Treba sačekati i vidjeti hoće li Bolt biti spreman i motiviran tako dugo se boriti. U ovom trenutku on je ikona, ali ne i legenda," poručio je predsjednik MOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo