RUDIĆEV USPJEH KARIJERE / 'Nitko u povijesti nije bio ovako dominantan!'

Image

'Bili smo tijekom cijelog turnira odlični, dizali smo se iz utakmice u utakmice i stvarno se ne sjećam kad je itko uz ovoliku premoć došao do olimpijskog zlata. Posve smo zaslužili ovaj naslov', rekao je Rudić.

12.8.2012.
19:12
VOYO logo

LONDON - Ovo je najveći uspjeh i u mojoj karijeri jer sam u Londonu vodio momčad koja je osvojila zlato na najdominantniji način u povijesti olimpijskih turnira, kazao je nakon osvajanja zlatnog odličja i pobjede nad Italijom hrvatski izbornik RatkoRudić.

"Bili smo tijekom cijelog turnira odlični, dizali smo se iz utakmice u utakmice i stvarno se ne sjećam kad je itko uz ovoliku premoć došao do olimpijskog zlata. Posve smo zaslužili ovaj naslov, ali to je bio i jedan projekt, jer smo ja i moj stručni stožer radili dan i noć. Imao sam doista sjajnu skupinu suradnika, a i odličnu generaciju igrača", kazivao je Rudić, koji je nakon dva zlata s bivšom Jugoslavijom i jednog s Italijom, sada po prvi puta postao olimpijski pobjednik s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da su emocije puno izraženije jer sam sada na čelu hrvatske reprezentacije. Veselje je bilo neusporedivo veće, a i zato što ovo smatram svojim najvećim trenerskim uspjehom", ustvrdio je najveći vaterpolski trener u posljednjih dvadesetak godina, koji se nije izjasnio o budućnosti.

"Prvo se moram dobro odmoriti, Olimpijske igre su doista stresno natjecanje, a onda ćemo vidjeti što dalje i kakvu ću odluku donijeti. Ja sam još uvijek u dobroj formi", zaključio je Rudić, koji će nakon povratka u Hrvatsku odmor provesti na moru i u Gorskom kotaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mjesto se zove Zelin Mrzlovodečki, kraj Crnog Luga. Tamo ću se odmarati, brati gljive...", izrekao je zlatni Rudić, prije ceremonije proglašenja pobjednika.

Pavić najbolji vratar olimpijskog turnira

Sa 70.2 posto obrana naš JosipPavić najuspješniji je vratar olimpijskog vaterpolskog turnira u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić je u osam utakmica sakupio 85 obrana. Talijan StefanoTempesti je sakupio dvije obrane više od Pavića, ali uz daleko slabiji postotak obrana (59.2). Srbina SlobodanSoro sakupio je 75 obrana ili 55.6 posto, a Amerikanac MerrillMoses 72 obrane ili 53.3 posto obrana.

Prvi strijelac vaterpolskog turnira je Srbin AndrijaPrlainović sa 22 gola, Crnogorac AleksandarIvović je zabio 19, a Mađar NorbertMadaras 18 golova. Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je MihoBošković sa 15 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo