OSTALI NEPORAŽENI U BELGIJI / Dobar posao Vatrenih: Hrvatska uzela bod u Bruxellesu!

Image
Foto: AP

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Belgiju barem po bod, a nakon teških i tvrdih 90 minuta u Bruxellesu u svom je naumu i uspjela. Da je bilo malo više sreće i koncentracije kod Domagoja Vide, mogli smo uzeti i sva tri...

11.9.2012.
22:32
AP
VOYO logo

Izbornik IgorŠtimac nije mogao poželjeti bolji početak susreta. Mandžukić je u 6. minuti ubacio u kazneni prostor, belgijska obrana šlampavo je reagirala, a priseban je bio IvanPerišić. Bio je to prvi Perišićev pogodak u kockastom dresu, a sudbina je htjela da zabije zemlji u kojoj se afirmirao.

Nakon pogotka se Hrvatska povukla, domaći su gospodarili terenom, ali osim nekoliko poluprilika Pletikosina vrata nisu bila ugrožena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda je došla sudačka nadoknada. Kada je španjolski sudac Mallenco već provjeravao svoju štopericu kako bi odsvirao kraj prvog dijela, hladan tuš Hrvatima osigurao je Gillet. Strinić je loše čistio pred golom nakon kornera, lopta je došla do domaćeg veznjaka koji s vrha šesnaesterca matira Pletikosu.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Sličan scenarij s kraja prvog, mogao se dogoditi u uvodnim minutama drugog poluvremena. Witsel je ispremiješao hrvatsku obranu, poslao povratnu loptu Bentekeu čiji udarac s crte izbacuje Josip Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, Štimčevi izabranici ubrzo su konsolidirali svoje redove i uspostavili ravnotežu na travnjaku. Vezni red, koji je predvodio LukaModrić, odlično je u tim trenucima razbijao domaće napade, a i ono što bi prošlo pored bedema na sredini terena odlično je čistio stoperski par Šimunić - Schildenfeld.

Uveo je izbornik Olića i Vukojevića u nastavku, no osim svježe krvi i neograničenog trkačkog potencijala, Hrvatska nije previše profitirala od tih zamjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Plesala je Hrvatska po rubu i u zadnjim minutama nastavka. DeBruyne je probio desnu stranu, ubacio pred gol, gdje zamalo promašuje Mirallas.

U 91. minuti Hrvatska je umalo stigla do sva tri boda. Ubacivanje iz kornera stiglo je na drugu vratnicu, točno na glavu DomagojaVide, no Dinamov stoper iz odlične je situacije pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo i kako su u našoj skupini A Srbi razbili Wales s visokih 6:1, dok su Škoti i Makedonci podijelili bodove odigravši 1:1.

Josip Radošević najmlađi debitant u povijesti

JosipRadošević postao je najmlađi igrač u povijesti koji je nastupio za hrvatsku nogometnu reprezentaciju startavši u početnoj postavi kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu protiv Belgije u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi veznjak Hajduka debitirao je u dobi od samo 18 godina, pet mjeseci i osam dana, te je tako nadmašio dosadašnjeg rekordera ŠimuVrsaljka koji je debitirao 9. veljače prošle godine u prijateljskoj utakmici protiv Češke u dobi od 19 godina i 30 dana.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo