BELGIJCI ŽALE ZA POBJEDOM / 'Ovaj kiks mogao bi srušiti euforiju'

Image
Foto: AP

'Hrvatska je u nastavku pala i to smo trebali iskoristiti. Nažalost, još jednom se pokazalo kako imamo velikih problema pred suparničkim golom', piše 'Le Soir' navodeći kako je glavni belgijski igrač Hazard bio 'skriven u prvom poluvremenu, nešto bolji u nastavku, no i dalje ispod svoje razine'.

12.9.2012.
11:50
AP
VOYO logo

BRUXELLES - Belgijski mediji nisu skrivali razočaranje nakon što je njihova nogometna reprezentacija odigrala 1:1 protiv Hrvatske u susretu A skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu. Međutim, u cijeloj priči našli su i jedan pozitivan detalj - Belgija od 1996. godine nije otvorila kvalifikacije tako uspješno osvojivši četiri boda u prva dva nastupa.

'Le Soir' žali što 'Crveni vragovi' nisu iskoristili terensku incijativu protiv odlično organizirane Hrvatske, te navodi kako je i dalje najveći problem belgijske vrste neučinkovitost. Jedne od najpopularnijih frankofonih novina u Belgiji strahuju kako bi ovaj 'kiks' mogao srušiti euforiju i pozitivnu energiju koja se stvorila oko nacionalne vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je u nastavku pala i to smo trebali iskoristiti. Nažalost, još jednom se pokazalo kako imamo velikih problema pred suparničkim golom," piše 'Le Soir' navodeći kako je glavni belgijski igrač Hazard bio 'skriven u prvom poluvremenu, nešto bolji u nastavku, no i dalje ispod svoje razine'.

'De Standaard' navodi kako se Belgija morala pomiriti bodom protiv Hrvatske. "Iskusni gosti su dobro stajali na terenu, izgledali su mirno i na koncu utakmice mogli su doći i do pobjede," piše list, te dodaje kako je Belgija protiv jakog suparnika kao što je Hrvatska dominirala 80 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo smo bolji cijeli susret. Igrali smo aktivno i pokretljivo, no nismo imali potrebnog 'killera'. Nažalost, oni su zabili već na startu utakmice," kazao je belgijski izbornik MarcWilmots.

De Morgen piše kako Belgija nije uspjela otvoriti kvalifikacije sa šest bodova. "Hrvatska je pucala, no nije puknula. Hrvatska obrana, a prije svih Josip Šimunić i GordonSchildenfeld su ginuli na terenu," piše De Morgen, dodajući kako je Hrvatska mogla i do tri boda, jer je Vida promašio veliku priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Het Volk navodi kako se belgijska reprezentacija već nakon druge utakmice u kvalifikacijama za World Cup morala 'spustiti na zemlju', dok Het Nieuwsblad piše kako četiri boda iz prve dvije utakmice nije super, ali nije niti dramatično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo