'DOŠLI SMO DO VRHA' / Hrvatsku više neće voditi najtrofejniji trener

Image
Foto: AP

Ratko Rudić je zaključio trenersko poglavlje s hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom. Nakon što mu je istekao drugi četverogodišnji mandat na klupi 'Barakuda', stiglo je vrijeme za oproštaj.

13.9.2012.
13:03
AP
VOYO logo

Londonsko zlato je idealan kraj jedne velike izborničke karijere najtrofejnijeg vaterpolskog trenera te, kažu neki, drugog najtrofejnijeg na svijetu (u svim sportovima), no Ratko Rudić ne bi trebao zauvijek otići iz hrvatskog vaterpola.

"Zlatna medalja u Londonu je nešto najviše što se može postići, došli smo do vrha. Energiju nisam izgubio, ali mogu biti korisniji u drugoj ulozi", rekao je 64-godišnji vaterpolski genijalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudić će sada preuzeti funkciju sportskog direktora u Hrvatskom vaterpolskom savezu koji će biti zadužen za sve selekcije, a to je pravo mjesto za čovjeka koji je godinama stvarao - prvake!

U izborničku stolicu trebao bi sjesti jedan od trenera koje je upravo 'najomiljeniji trenerski brk' educirao, a u laganoj je prednosti Ivica Tucak, koji je Rudiću asistirao 2007. u Melbourneu kada se Hrvatska okitila naslovom svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju je izborna skupština Hrvatskog vaterpolskog saveza na kojoj će Rudić biti potvrđen za sportskog direktora, a formirat će se i novo vodstvo koje je potom izabrati njegovog nasljednika na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo