PORAZOM POČELA LIGA PRVAKA / Porto sa zadovoljstvom prihvatio Dinamove poklone

Image
Foto: PIXSELL

U susretu prvog kola A skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pred 15.000 gledatelja izgubio od Porta 0:2, a golove su zabili Lucho Gonzalez (42) i Defour (90+2).

18.9.2012.
22:35
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Kao što se i očekivalo Porto je od prve minute nametnuo svoju igru pokušavši što prije postići pogodak. Gosti su dominirali u posjedu lopte, no njihovi napadi bili su bez konkretnosti u samoj završnici. Dinamo se do 40. minute odlično branio, no u fazi napada nikako nije uspijevao zadržati loptu, pa gostujući vratar Helton u prvom poluvremenu nije imao niti jednu intervenciju.

Nažalost, u posljednjih pet minuta prvog dijela gosti su došli do vodstva. Prvo je Kelava u 41. minuti načinio katastrofalnu pogrešku izgubivši loptu, no spasio ga je Tonel koji je uklizavanjem spriječio Rodrigueza da zatrese praznu mrežu. Svega tridesetak sekundi kasnije JacksonMartínez je probio po lijevoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor, Kelava je kratko odbio, a odbijanac je kapetan Porta Lucho Gonzalez pospremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak drugog poluvremena nije donio bitnije promjene u igri hrvatskog prvaka, pa je AnteČačić u 58. minuti umjesto Ademija u igru uveo FatosaBeqiraja. Već tri minute kasnije Dinamo je nakon udarca iz kornera opasno zaprijetio, no Helton je zaustavio udarac Tonela. Minutu kasnije Rodrigez je nakon brze kontre opalio sa 20-tak metara, ali Kelava je odlično reagirao. U 67. minuti Čačić je načinio i drugu izmjenu, u igru je ušao Carrasco umjesto Rukavine.

Dinamo je najbliže golu bio u 78. minuti kada je Carrasco pucao, a Helton sretno obranio. Deset minuta prije kraja utakmice Čačić je sve bacio u napad ubacivši u igru Kovačića. Porto je u 85. minuti mogao sve odlučiti, no Keleva je odlično reagirao na udarac Atsua. Ipak, u 90. minuti je Defour razriješio sve dvojbe osiguravši Portugalcima tri boda na startu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

U drugom susretu iz ove skupine PSG je u Parizu bez većih problema pobijedio Dynamo Kijev 4:1. Strijelci za PSG bili su ZlatanIbrahimović (19-11m), Silva (29), Alex (32) i Pastore (90), dok je strijelac za goste bio Veloso (87). NikoKranjčar je igrao za Dynamo do 77. minute, dok je Ognjen Vukojević ušao u igru u 53. minuti.

U susretu 2. kola Dinamo 3. listopada gostuje u Ukrajini kod imenjaka iz Kijeva, dok se u drugom susretu sastaju Porto i PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI 1. KOLA LIGE PRVAKA:

SKUPINA A

DINAMO ZAGREB - PORTO 0:2 (Lucho Gonzales 41, Defour 90+2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG PARIZ - DINAMO KIJEV 4:1 (Ibrahimović 19pen, Thiago Silva 28, Alex 32,Pastore 90+1//Veloso 87)

SKUPINA B

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MONTPELLIER - ARSENAL 1:2 (Belhanda 9pen//Podolski 16, Gervinho 18)

OLIMPIAKOS PIREJ - SCHALKE 1:2 (Abdoun 58//Howedes 41, Huntellaar 59). Promašeni penal: Huntellaar (Sch, 61)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA C

AC MILAN - ANDERLECHT 0:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MALAGA - ZENIT 3:0 (Isco 3, 76, Saviola 13)

SKUPINA D

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL MADRID - MANCHESTER CITY 3:2 (Marcelo 77, Benzema 87, Ronaldo 90//Džeko 69, Kolarov 85)

BORUSSIA DORTMUND - AJAX 1:0 (Lewandowski 87). Promašeni penal: Hummels (Bor,57)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo