TEŽAK PORAZ U PARIZU / Dinamo će na bod(ove) čekati još neko vrijeme

Image
Foto: PIXSELL

Nogometaši Dinama će na bod(ove) u Ligi prvaka morati pričekati još neko vrijeme.

6.11.2012.
22:32
PIXSELL
VOYO logo

PARIZ - U susretu četvrtog kola A skupine nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je na stadionu Park Prinčeva pred 40.000 gledatelja izgubio od Paris St. Germaina 0:4 upisavši i četvrti poraz u skupini. Golove za pariški sastav zabili su Alex (16), Matuidi (61), Menez (65) i Hoarau (82).

AnteČačić pokušao je sa tri stopera (Puljić, Šimunić Vida) zatvoriti rupe pred svojim vratima i u prvih 15 minuta 'modri' su se dobro držali. Čak su i prvi zaprijetili nakon što je Pivarić u desetoj minuti ušao u kazneni prostor i pucao iz kosa, no lopta je prošla tik uz vratnicu. No, šest minuta kasnije PSG je praktički bez previše muke došao do vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ibrahimović je ubacio loptu u kazneni prostor, a Alex je iz poluvoleja svladao Kelavu. Do konca prvog dijela vidjeli smo još samo jednu ozbiljniju priliku, ponovo pred vratima Dinama. U 37. minuti je Sissoko nakon kornera spustio loptu do ThiagaSilve, no Kelava je odlično reagirao. Bilo je to sasvim sigurno najbolje Dinamovo poluvrijeme u Ligi prvaka ove sezone. Hrvatski prvak je dobro stajao u bloku, tako da PSG nije imao previše prilika. Nažalost, Čačićeva momčad u fazi napada i dalje nije bila dovoljno konkretna.

U nastavku utakmice prvi je zaprijetio domaćin preko Ibahimovića, no njegov udarac s ruba kaznenog prostora u 54. minuti prošao je pored gola. Tri minute kasnije i Dinamo je imao priliku. Nakon Vrsaljkova ubačaja, Rukavina je udarcem glavom prebacio vrata. U 61. minuti PSG je došao do drugog gola. Ibrahimović je upisao novu asistenciju, a Matuidi je lakoćom svladao Kelavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon primljenog drugog gola Čačić je uveo u igru još jednog napadača Čopa, dok je Šimunić preselio na klupu. Vrlo brzo je PSG stigao i do trećeg gola, a strijelac je u 65. minuti bio Menez. Pet minuta kasnije Menez je imao još jedan zicer, no Kelava je odlično reagirao. Devet minuta prije kraja utakmice Hoarau je na asistenciju Ibre zabio i četvrti pogodak za pariški sastav.

Bio je to deseti uzastopni poraz 'modrih' u Ligi prvaka, te dvanaesti u zadnjih 13 susreta. Dinamo sada od rekorda Anderlechta od 12 uzastopnih poraza u elitnom natjecanju Starog kontinenta dijele još dvije utakmice. Posljednji bod u 'elitnom društvu' Dinamo je osvojio 2. studenog 1999. kada je u Marseilleu odigrao 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz ove skupine Dynamo Kijev i Porto su odigrali bez pogodaka. Za ukrajinski sastav OgnjenVukojević je igrao do 88. minute kada je umjesto njega u igru ušao Niko Kranjčar.

Na ljestvici vodi Porto sa deset bodova, PSG ima devet, Dynamo četiri, a hrvatski prvak je na začelju bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petom kolu Dinamo gostuje u Portu 21. studenog, dok se u drugom susretu sastaju Dynamo Kijev - PSG.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo