NITKO NIJE NEDODIRLJIV / Mamić proveo noć u pritvoru!

Prema Kaznenom zakonu iz 2011. godine maksimalna zatvorska kazna koja se može odrediti iznosi tri godine.

15.3.2013.
19:00
VOYO logo

20:40 - Zdravko Mamić noćas će prenoćiti u pritvoru na Oranicama, doznaje se od njegovih odvjetnika nakon trosatnog ispitivanja u policijskoj postaji u Heinzelovoj.

"Teško ćete uvjeriti mene i javnost da se ne radi o nekim drugim konotacijama, osim o političkim", rekao je odvjetnik Mate Matić ustvrdivši kako je već određeno da će Mamić noćas prespavati u Oranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tome, to su odluke koje su donesene bez mogućnosti utjecaja na njih. Neprihvatljivo je da se u medijima dopušta i da se netko usuđuje već unaprijed govoriti da ovdje postoji kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju, rekao je odvjetnik Mate Matić.

19:50 - Ispred policijske postaje u Heinzelovoj, u koju je poslijepodne priveden na obavijesni razgovor izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, novinarima je večeras jedan od njegovih odvjetnika Mate Matić rekao kako je pitanje je li tu riječ o kršenju zakona ili o nečijem revoltu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema informacijama koje imamo, ne mogu vam ništa posebno reći. Zaista smo daleko došli, ako ćemo u demokraciji morati zatvarati ljude za izrečenu rečenicu. Nisam siguran da je to dobro", rekao je odvjetnik Mate Matić novinarima.

Pitanje je je li riječ o kršenju zakona ili je to izrečen stav u revoltu, rekao je odvjetnik Matić. Pitanje je namjere, istaknuo je, ipak se radi "o jednoj rečenici koja definitivno ne nanosi nikakvu posebnu štetu, ako ne pridajemo tome poseban značaj. Ovdje se tome očito pridaje i želi dati poseban značaj zbog imena i prezimena Zdravka Mamića", ocijenio je odvjetnik Mate Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Heinzelovu su došli i odvjetnici Jadranka Sloković i Ante Madunić, a obavijesni razgovor s Zdravkom Mamićem do 20 sati nije završio.

Na pitanje je li moguće da će Dinamov izvršni predsjednik noć provesti u pritvoru, Sloković je odgovorila: "Izgleda da jest!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18:10 - Mamić je, kažu u policiji, na obavijesni razgovor doveden u suradnji sa zagrebačkim županijskim državnim odvjetništvom i zasad nije uhićen.

U službene policijske prostorije doveden je nešto prije 17 sati, a u policiji kažu da razgovor još uvijek traje, nakon čega će u suradnji s tužiteljstvom odlučiti o daljnjim koracima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17:03 - RTL doznaje kako su spomenute Škode već stigle u policijsku postaju u Heinzelovoj ulici.

17:00 - Kako neslužbeno doznajemo policija je privela Zdravka Mamića na obavijesni razgovor. Svjedoci su RTL-u javili kako su dvije neobilježene policijske Škode stigle u Maksimir i vrlo se brzo udaljile sa stadiona. U jednom od vozila bio je i Dinamov izvršni predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAGREB - Izvršni predsjednik Dinama ZdravkoMamić predmet je interesa zagrebačke policije iz koje su za Hinu potvrdili da provode izvide i prikupljaju podatke o njegovim izjavama na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta ŽeljkaJovanovića koje su naišle na široku osudu, uz ocjenu kako je riječ o govoru mržnje.

Mamić je u jutarnjoj emisiji Soundset radija, među ostalim, rekao kako ministar Jovanović "mrzi sve hrvatsko" i da "kao Srbin koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu ne može voditi taj najvažniji resor u Hrvatskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrebačkoj policiji potvrdili su da "rade na tom slučaju" te da nakon radijske emisije počeli prikupljati obavijesti i izvide.

Na pitanje znači li to da će policija s Mamićem obaviti obavijesni razgovor, odgovorili su potvrdno, dodajući kako tek treba vidjeti je li i o kakvom je kaznenom ili prekršajnom djelu riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Državnog odvjetništva RH poručili su, pak, da će mjerodavno državno odvjetništvo pravodobno objaviti priopćenje.

Neki mediji nagađaju da bi Mamić zbog svojih izjava mogao biti prijavljen zbog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju za koje je predviđena zatvorska kazna do tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo