ODVJETNICA TVRDI / 'Za Mamića vrijedi drugačiji zakon?'

To je isključivo postupanje tužiteljstva u odnosu na Zdravla Mamića, radi se o ciljanom postupanju i selektivnom, to nema nikakve veze s dosadašnjom praksom.

16.3.2013.
15:49
VOYO logo

Jadranka Sloković, jedna od petero odvjetnika Zdravka Mamića zamjera državnom odvjetništvu na selektivnom postupanju. Kaže, ovo je 1. put od kada postoji hrvatska država da je netko zbog svojih riječi pritvoren. Vidjet ćemo, dodaje, hoće li biti određen i istražni pritvor, ali čuli smo da je prijedlog odvjetništva da se odredi upravo istražni zatvor.

"To je isključivo postupanje tužiteljstva u odnosu na Zdravka Mamića, radi se o ciljanom postupanju i selektivnom, to nema nikakve veze s dosadašnjom praksom", kazala je Sloković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Digla se cijela zemlja na noge, a pokazuje se da država ima pik na Mamića i da se prati samo ono što on kaže. Ovako se postupa 1. put i ukoliko državno odvjetništvo smatra da ima osnove za postupanje i pokretanje kaznenog postupka, to je u redu, to je njihovo mišljenje i mi ćemo se braniti, ali da se njega uhićuje, da ga se drži 16 sati, što je najduže vrijeme, da ga se privodi sucu istrage, traži pritvor i što to znači - da za Mamića vrijedi drugačiji zakon", zaključila je Sloković.

Mate Matić, rekao da je određena tajnost postupa i da ne mogu iznositi informacije o slučaju mamić. Ono što mogu reći je da je Mamić iznio svoju obranu i odgovarao na sva postavljena pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekujemo daljnju proceduru, prijedlog državnog odvjetništva, a onda ćemo vidjeti kuda. Vjerojatno sucu istrage, koji će morati odlučiti postoji li osnova za zahtjev državnog odvjetništva.

Ako ne - donijet će odluku da ga se pusti na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro je to da će o tome odlučivati sud, a ne jedna strana u postupku, rekao Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo