'VRIJEĐALO SE S OBJE STRANE' / Mamićev odvjetnik: Njegove izjave nisu bile upućene svim Srbima!

Šef Dinama Zdravko Mamić pušten je sinoć da se brani sa slobode od optužbi da je uvredama na račun ministra Željka Jovanovića i srpske manjine javno poticao na nasilje i mržnju. Tužiteljstvo je najavilo žalbu, a Mamiću, koji je kazneno prijavljen, može prijetiti do 3 godine zatvora. U kojem smjeru će ići njegova obrana?

17.3.2013.
18:48
VOYO logo

Ovaj put - bez riječi, ZdravkoMamić, sinoć je nakon 26 sati od pritvaranja izašao iz Županijskog suda.

"Živio brate moj, voliš Cigane, voliš cio svijet, drago mi je da si izašao!", tako ga je pozdravio predsjednik Svjetske organizacije Roma za borbu protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva, Toti Dedić, a razveselio se i dugogodišnjoj obiteljskoj prijateljici koja je, kako je sama rekla, došla iz Salzburga u slučaju da Mamiću zatreba za jamčevinu.

Petero odvjetnika, koji su svi zajedno pratili Mamića do policije, odvjetništva, suda i na kraju do prvog kafića - zadovoljni su odlukom istražne sutkinje da se Mamić brani sa slobode.Državno odvjetništvo podnosi žalbu!

"Uz činjenicu da je do sada višestruko evidentiran, kako za učin prekršaja protiv javnog reda i mira, kako za učin kaznenog djela su osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će se ponoviti kazneno djelo", izjavila je općinska državna odvjetnica u Zagrebu SinevaVukušić.

No, Mamićeva obrana tvrdi - jezik je za zubima. Njegove izjave su, kažu, bile osobni sukob i nije sporno da su bile neprimjerene.

Image
Image



"To nitko živ ne može opravdati, ali one nisu sasvim sigurno upućene Srbima kao narodu i nacionalnoj manjini, nego su bile odgovor na permanentni sukob koji traje između njega i Jovanovića", kazao je AnteMadunić, odvjetnik Zdravka Mamića.

Pritom se, kaže Madunić, s obje strane vrijeđalo i pretjerivalo.

"Kad bi se gonilo sve isto, tad bi bila situacija katastrofalna, zato treba paziti kad se pokreće aparat za kazneni progon".

A upravo to čeka Mamića. Sredinom tjedna izvanraspravno vijeće odlučit će o žalbi tužiteljstva, koje je tražilo jednomjesečni pritvor. On je pak sinoć, nakon odluke o slobodi - pao na koljena i poljubio zemlju po kojoj sutkinja hoda.

"Nije baš zemlju, ali je parket", dodao je Madunić.

No, ako ne uspije zauzdati jezik - pokazat će se da je zahtjev tužiteljstva bio opravdan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo