UPOTPUNJENA KOLEKCIJA ZLATA / Zlatna Sandra: 'Željela sam baciti još dalje'

Image
Foto: AP

'Treniram šest sati dnevno i znala sam da sam favoritkinja i svi su očekivali moju pobjedu, a to laska', rekla je nakon natjecanja Sandra Perković.

12.8.2013.
7:03
AP
VOYO logo

MOSKVA - Olimpijska prvakinja u bacanju diska SandraPerković (23) u nedjelju je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Moskvi, bacivši disk 67.99 metara.

"Treniram šest sati dnevno i znala sam da sam favoritkinja i svi su očekivali moju pobjedu, a to laska. Željela sam baciti i dalje od pobjedničkih 67.99 metara, ali to nije bilo moguće jer je počela padati kiša. Nakon što sam prošle godine postala olimpijska prvakinja imala sam teških trenutaka početkom ove godine kada sam u siječnju ozlijedila rame, zbog čega nisam mogla trenirati mjesec i pol dana, što me užasno uzrujalo. Nakon SP-a u planu mi je otići na finale Dijamantne lige u Bruxellesu i tamo oboriti hrvatski rekord koji iznosi 69,11 metara", izjavila je Sandra Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim trijumfom Sandra Perković je osvojila sve što se može osvojiti u svijetu atletike, prošle godine bila je olimpijska pobjednica u Londonu, dva je puta bila europska prvakinja, 2010. u Barceloni i 2012. u Helsinkiju. Također, ove godine uzela je i zlato na Mediteranskim igrama u Mersinu, a već je i osigurala drugu ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi.

Već prvim hicem od 67.52 metra Perković je dala do znanja svojim protivnicima da će se u finalu voditi borba jedino za srebro i broncu, jer bi osvojila zlato i da se više uopće nije pojavljivala na bacalištu. Najbolji i pobjednički hitac od 67.99 metara hrvatska je rekorderka bacila u drugoj seriji, a imala je još jedan hitac preko 67 metara, kada je u četvrtoj seriji bacila 67,80m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo