niz sjajnih rezultata / Mogao je to biti dan za pamćenje! Pokvarili su ga nogometaši

Image

Da je hrvatska nogometna reprezentacija sinoć pobijedila Srbiju u Beogradu, to bi bio sportski dan za povijest.

7.9.2013.
10:30
VOYO logo

Mogao je to biti savršeni dan hrvatskog sporta, jedan od dana za pamćenje. No, hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjela pobijediti Srbiju u Beogradu i staviti 'šlag na tortu' velikih uspjeha hrvatskih sportaša koji su dogodili u petak.

Sjajan dan hrvatskog sporta otvorio je Tonči Stipanović osvojivši naslov europskog prvaka u klasi Laser na EP održanom u irskom Dun Laoghaireu, što je njegovo treće uzastopno zlato na europskim smotrama nakon slavlja u Tallinnu (2010) i Helsinkiju (2011). Stipanović je do zlata stigao doslovno u zadnjih 500 metara zadnjeg od dva plova održana posljednjeg dana natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je najbolja hrvatska sportašica, olimpijska pobjednica, te svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković potvrdila svoju dominaciju u Dijamantnoj ligi ove sezone pobjedom i na posljednjem mitingu tog elitnog natjecanja održanog u Bruxellesu. Perković je do sedme pobjede u isto toliko natjecanja bacačica diska u Dijamantnoj ligi stigla s odličnim hicem od 67,04 metara kojega je izvela odmah u prvoj seriji, te tako uzvratila Amerikanki Giji Lewis-Smallwood za jedini poraz u sezoni, onaj na Hanžeku u Zagrebu u utorak. Lewis-Smallwood je zauzela drugo mjesto sa 64,82m, dok je treća bila Francuskinja Melanie Robert-Michon sa 63,45m. Bila je to druga ukupna pobjeda za Perković u Dijamantnoj ligi, prošle godine je slavila sa šest pobjeda i jednim drugim mjestom, a ove je godine bila još uvjerljivija.

Image
Image

Zatim je stigla vijest o sjajnom nastupu hrvastkih odbojkašica koje su Europsko prvenstvo u Njemačkoj i Švicarskoj otvorile velikom pobjedom protiv Azerbajdžana 3-0 (25-15, 25-23, 25-21). U susretu igranom u Dresdenu odabranice izbornika Igora Lovrinova odigrale su tri sjajna seta i izborile pobjedu nakon 76 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekako u isto vrijeme hokejaši Medveščaka su u svom premijernom nastupu u drugoj najjačoj ligi na svijetu, ruskom KHL-u u Domu sportova deklasirali CSKA 7-1 (2-0, 2-1, 3-0). Bila je senzacionalna pobjeda 'medvjeda' protiv najtrofejnijeg ruskog kluba.

Za sjajne vijesti pobrinuli su se i talentirani hrvatski tenisači Borna Ćorić i Ana Konjuh koji su se plasirali u polufinale juniorskih turnira posljednjeg teniskog Grand Slam turnira, US Opena u New Yorku. Ćorić je u četvrtfinalu pobijedio Francuza Quentina Halysa sa 6-3, 6-1, dok je i Konjuh bila uvjerljiva protiv Amerikanke Louise Chirico koju je svladala sa 6-3, 6-2. Ćoriću će ovo biti treći polufinale ove godine, među posljednja četiri bio je i na Australian Openu, te Roland Garrosu, dok je u Wimbledonu stigao do četvrtfinala. Konjuh je ove godine bila još uvjerljivija, osvojila je Australian Open, dok je u Roland Garrosu i Wimbledonu igrala polufinale. Konjuh će u polufinalu igrati protiv Japanke Mayo Hibi, dok Ćorić čeka boljega iz susreta između prvog nositelja, Nijemca Alexandera Zvereva i Amerikanca Collina Altamirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Za kraj je stigla i utakmica u Beogradu između hrvatske i srpske nogometne reprezentacije. Premda remi na Marakani nije neuspjeh, 'vatreni' su nakon beogradskih 1-1 gotovo sigurno ostali bez izgleda za direktan plasman na SP 2014. Vizu za Brazil morat će tražiti u dodatnim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo