ČULI SE PUCNJEVI / Krvavi obračun navijača Hajduka i Željezničara

Ispred stadiona Grbavica došlo je do žestokog sukoba navijača Željezničara i Hajduka i prije nego što je utakmica počela. Nakon nekoliko odgađanja, utakmica je i službeno otkazana.

6.10.2011.
18:44
VOYO logo

Utakmica između Željezničara i Hajduka trebala je početi u četvrtak u 18.30 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu.

No, ispred stadiona je došlo do velikog obračuna navijača Torcide i Željezničara zbog čega je odigravanje utakmice pod upitnikom. Utakmica je nekoliko puta odgađana, a na kraju je i službeno otkazana.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije, Irfan Nefić, izjavio je kako su sukobi izbili kada je skupina navijača splitske momčadi greškom ušla na dio tribina stadiona Grbavica na kojemu su već bili navijači sarajevskih nogometaša. Tada je počelo uništavanje navijačkih transparenata i rekvizita, što je dovelo do daljih sukoba.

Tučnjava je trajala 35 minuta, a letjele su flaše, baklje i kamenje. Zapaljen je i autobus navijača Hajduka. Ima i ozlijeđenih, a nekoliko je navijača navodno u kritičnom stanju. Očevici kažu da se čula i pucnjava iz vatrenog oružja.

Navodno su Uprava i igrači Hajduka dobili prijetnje da ne smiju početi utakmicu jer će imati problema kad se vrate kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno jedanaest osoba je hospitalizirano s teškim ozljedama, a 50 ih je privedeno. Jedan policajac je navodno u kritičnom stanju.

Voditelj smjene sarajevske hitne pomoći Sakib Tukar opovrgnuo je navode nekih internetskih portala po kojima je bilo i mrtvih. "To nije točno", kazao je Tukar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu vam reći da splitska Torcida nije došla u Sarajevo. Ovo su bili neki drugi navijači Hajduka iz Bosne i Hercegovine. Došli su se nekim određenim ciljem", rekao je direktor Željezničara, Dželaludin Muharemović.

Na stranicama kluba Željezničar osvanula je i izjava glasnogovornika Hajduka, Ante Bilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaista u ova dva dana koliko smo boravili u Sarajevu nismo imali nikakvih problema i neugodnosti. Ovo neće narušiti odnose između Hajduka i Željezničara. Željo je prije godinu i pol bio naš gost, na naš 99. rođendan, protiv Barce smo slavili 100. To je dokaz koliko uvažavamo klub sa Grbavice".

Pogledajte snimke sukoba koje donose TV1 i Sarajevo-x.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo