dm
Kako juhu od bundeve pretvoriti u originalno jelo uz samo nekoliko dmBio proizvoda
Thinkstock

novosti

jednostavno i fino

Kako juhu od bundeve pretvoriti u originalno jelo uz samo nekoliko dmBio proizvoda

Bundevu često povezujemo s Pepeljugom, ali njena moć transformacije daleko je od bajke. Ova slastica se možda ne transformira u kočiju, ali zato vrlo jednostavno postaje glavna zvijezda kolača, peciva, rižota, pita...

Krem juhu od bundeve vjerojatno ste već upoznali, kao i temeljni recept koji je jednostavan i uključuje svega nekoliko sastojaka (uz one osnovne poput maslinovog ulja, soli, papra i drugih začina).

Osnovni recept za krem juhu od bundeve 

Voćna juha? Zašto ne?

Ako ste već pretraživali recepte s bundevom, vjerojatno ste primijetili da mnogo njih sugerira kombiniranje s jabukom.

Bundevu pripremite kao i u osnovnom receptu te je pirjajte na blagoj vatri s lukom. Prelijte je s 800 ml dmBio povrtne juhe i 200 ml dmBio soka od jabuke te je kuhajte na srednjoj temperaturi 15 – 20 minuta. Posudu uklonite s štednjaka te napravite pire (kušajte malo, jako je fino). Juhu vratite na vatru da zakuha te je zasladite s 1-2 čajne žličice dmBio soka od agave (kušajte opet, sad je još finije).

Savjet plus: Pri posluživanju voćnu krem juhu od bundeve ukrasite kremom dmBio aceto balsamico, što će dodatno istaknuti voćne note. Ne zaboravite dodati i sjemenke bundeve koje će kremastu juhu obogatiti hrskavom teksturom.

Neki to vole vruće!

Ako ste ljubitelj začinjene hrane, nema razloga da odustanete od pripreme juhe zbog blagog okusa vrhnja za kuhanje. Umjesto toga, pripremite egzotičnu juhu s azijskim "štihom" koji uz đumbir osigurava dmBio kokosovo mlijeko. Uz ovaj recept, moći ćete iznenaditi skeptike koji misle da tofu nije prava hrana.

dmBio tofu narežite na kockice i pirjajte ga u tavi te mu dodajte oguljeni đumbir također narezan na kockice. Dodajte curry i čili u prahu (količina ovisi o tome koliko vruće to volite) te nastavite pirjati uz miješanje. Ubacite kokosovo mlijeko te kuhajte još 15 minuta, nakon čega trebate dodati već pripremljenu juhu od bundeve.

Ne pada mi na pamet usred tjedna raditi tri slijeda!

Ako želite pripremiti originalan kasni ručak nakon napornog dana na poslu, a još k tome od prošlog vikenda u zamrzivaču imate krem juhu od bundeve koju ste pripremili prema osnovnom receptu - imamo pravo rješenje za vas.

Juhu ćete pretvoriti u glavno jelo uz svega dva sastojka. Propirjajte 250 g bundeve narezane na kockice na malo ulja te ih ubacite u juhu dok ne omekšaju. Skuhajte 250 g dmBio tortelina i preko njih prelijte umak.

dmBio tortelini sa sirom

Cijena: 21,90 kn

dmBio tortelini s povrćem

Cijena: 21,90 kn

dmBio tortelini od pira ricotta/špinat

Cijena: 24,90 kn

dmBio tortelini s tofuom

Cijena: 21,90 kn

 

Reci što misliš!