Prima
Trendovi u dizajnu suvremenih kuhinja
PRIMA

novosti

Osvježite svoju najdražu prostoriju

Trendovi u dizajnu suvremenih kuhinja

Kuhinja 21. stoljeća je mjesto spajanja različitih ideja poput otvorenog prostornog plana, integracije uređaja u dizajn kuhinje i korištenja najmodernijih tehnoloških rješenja.

Suvremene kuhinje uzimaju najbolje iz prošlosti i to kombiniraju s futurističkim detaljima poput bežične tehnologije. Trendovi variraju od godine do godine, na vama je da odaberete kuhinju koja će odražavati vašu osobnost- naposljetku, vi ćete provoditi najviše vremena u njoj stoga je želite maksimalno prilagoditi svojim potrebama i ukusu.

Kao inspiraciju za preuređenje donosimo nekoliko trendova koji dominiraju u kuhinjama posljednjih nekoliko godina:

Otvoreni koncept

(PRIMA- kuhinje po mjeri Sara)

Srušite te zidove jer je otvoreni raspored ovdje da ostane. Želja za neformalnom blagovaonom i udobnom kuhinjom je pokrenula ovaj trend. Otvorene kuhinje potiču interakciju i zabavu uz ugodnu povezanost prostorija.

LED osvjetljenje

(PRIMA- kuhinje po mjeri Sara)

LED rasvjeta odavno je izgubila hladan izgled i danas se primjenjuje na najinovativnije načine. Nova LED svjetla su učinkovitija od halogenih i fluorescentnih žarulja. Upotrijebite LED diode za osvjetljavanje otoka ili osvijetlite radni prostor ispod ormarića.

Površine od kvarca

Površine od kvarca zahtijevaju manje održavanja od granitnih te je ovakva površina manje dominantna od ostalih materijala, lijepo izgleda u svakoj kuhinji te vam neće dosaditi tako uskoro.

Integrirani aparati

(PRIMA- kuhinje po mjeri Cvita)

Dosta vam je da aparati odskaču od ostatka kuhinje? Pokušajte ih integrirati u svoju kuhinju s pametnim oblogama i ugradbenim dodacima. Ovaj trend otvara nove dizajnerske prilike; aparati sada mogu stajati sami kao moderni komadi ili se tiho uklopiti u okolinu. Pitanje je samo što vi više preferirate.

Bijele kuhinje

Ako niste sigurni kakve boje biste koristili na kuhinjskim zidovima i elementima, odaberite bijelu. S tim sigurno nećete pogriješiti jer bijelo nikad neće izaći iz mode. Bijeli elementi izgledaju dobro i u tradicionalnim kuhinjama, ali i u onima s modernim prizvukom. Ako već želite malo boje u prostoru, odaberite nekoliko komada namještaja ili dekorativnih elemenata koji će dati vašoj kuhinji onaj final touch, a opet ako vam dosade, lako ih možete zamijeniti.

(PRIMA- kuhinje po mjeri Sara)

Ako se već odlučite za boje, posljednjih godina su hit sivi i krem tonovi uz dodatak nekoliko detalja u žarkim bojama. Sve više se koristi i industrijski stil te retro uzorci u kuhinji, ali nemojte se slijepo voditi trendovima nego odaberite ono što vam se sviđa jer ćete sigurno morati živjeti s tom kuhinjom nekoliko idućih godina.  

Prostor za pohranu

Integrirana pohrana i pojednostavljene opcije skladištenja olakšavaju održavanje kuhinje urednom. Novi trend su i izuzetno duboke ladice koje olakšavaju snalaženje i pohranu kuhinjskog pribora. Nije naodmet i ugraditi nekoliko otvorenih polica na zidu. One osim funkcionalne uloge, mogu biti i veoma dekorativne. Na primjer, na njih možete posložiti šarene začine u lijepim prozirnim teglicama i unijeti malo živosti u vašu kuhinju.

Nehrđajući čelik

Nehrđajući čelik i dalje vlada u svijetu kuhinjskih aparata. Svojom kvalitetom i neutralnom bojom se lako može uklopiti u bilo kakav stil kuhinje.

Mix novog i starog

(PRIMA- kuhinja po elementima Julija)

Svoju novu kuhinju obogatite nekih starim vintage komadom i odmah ćete osvježiti dizajn i unijeti dozu originalnosti u svoju kuhinju.

Ako razmišljate o preuređenju vaše kuhinje, prvo se posavjetujte sa stručnom osobom koja će razumjeti vašu viziju i što vaš dom treba. Upravo ćete u Priminim trgovinama pronaći takve profesionalce koji će vam maksimalno pomoći u potrazi za modernom kuhinjom koja će odgovarati vašem životnom stilu.

(PRIMA- kuhinje po mjeri Cvita)

Svratite u jedan od 55 Priminih prodajnih centara u Hrvatskoj ili posjetite www.prima-commerce.hr i pronađite savršenu kuhinju za svoj dom. 

Reci što misliš!