Spar
Krupna ili sitna sol za najbolju pečenu ribu?
Thinkstockphotos.com

novosti

SAVJETI

Krupna ili sitna sol za najbolju pečenu ribu?

Riba pečena u soli najbolje će očuvati sočnost, neće se presušiti i bit će dovoljno slana

Način pripreme ribe u soli prikladan je za sve vrste ribe koje sadrže visok udio bjelančevina. Naime, prilikom pečenja u pećnici na 200 °C do ribe stiže samo nekih 90 °C - 100 °C, što rezultira očuvanjem njezine kvalitete.

Da biste to postigli, prilikom spravljanja ribe morate pripaziti na nekoliko detalja…

Korica od soli za pečenje morskih riba priprema se od mješavine tučenih bjelanjaka, vode i krupne morske soli.

Sol mora biti krupna jer ćete ispečenu koricu lakše razbiti. Ako ipak odlučite koristiti sitnu morsku sol, korica će biti toliko tvrda da ćete morati uložiti veliki napor kako biste došli do ribe.

Još savjeta pronađite na portalu Dobar tek!

Reci što misliš!