Spar
Kako spasiti prezačinjeno jelo
Thinkstock

novosti

MALE KULINARSKE TAJNE

Kako spasiti prezačinjeno jelo

Cijelu ste večer proveli spremajući obrok kojim ćete zadiviti goste koji stižu na večeru, no kada ste ga probali jelo je bilo prezačinjeno.

Ne očajavajte, određene namirnice mogu smanjiti pikantnu aromu i učiniti jelo ukusnim!  

Voda

Presoljeno meso možete staviti u ubrus namočen vodom i posut s malo soli. Meso umotano u ubrus poklopite u posudi i ostavite da stoji trideset minuta prije nego što ćete ga odmotati iz ubrusa.

Kiselina

Ovisno o jelu koje ste pripremili, pokušajte dodati sok citrusa, najbolje limuna ili limete jer se oni odlično sljubljuju s većinom aroma. Ocat, narezani ananas te sok ili umak od rajčice također mogu ublažiti prezačinjenost jela.

Povrće

Dodajte nasjeckanu mrkvu ili pak smrznutu ili narezanu rajčicu jer će njihov šećer pomoći kod apsorpcije začina kojeg ste previše dodali. Ako ste presolili juhu, ubacite u nju sirovi krumpir ili jabuku kako biste upili višak soli.

Orašasti plodovi

Ako dodate maslac od kikirikija ili badema, smanjit ćete pikantan okus jela.

Šećer

Šećer će neutralizirati začine. Dodajte čajnu žličicu kristal-šećera, žličicu meda ili malo kečapa kako biste ublažili ljutinu jela.

Mliječni proizvodi

Dodajte žličicu jogurta, vrhnja, mlijeka, kokosova mlijeka ili mekanog sira poput parmezana kako biste ublažili okus vašeg jela.

Još zanimljivih temap pronađite na portalu Dobar tek.

Reci što misliš!