Spar
Slatki trenuci: Savjeti za topljenje čokolade
Thinkstock

novosti

priprema slastica

Slatki trenuci: Savjeti za topljenje čokolade

Koliko puta smo kod kuće pripremali neki kolač koji bi trebala krasiti savršena čokoladna glazura ili smo željeli popiti najbolju toplu čokoladu? Za to samo trebate točno slijediti nekoliko obveznih koraka pravilnog topljenja čokolade.

Ako želite da vaši slatki trenutci budu savršeni, čokoladu naribajte na krupni ribež ili jako sitno nasjeckajte. Stavite sve u posudu manjeg promjera koju možete staviti u lonac ili tavu s vodom kako biste topili čokoladu na pari. Čokoladu možete otopiti na otvorenoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici, ali rezultat može biti daleko od savršenstva. 

Čim se voda počne zagrijavati, a čokolada krene topiti treba ju redovito miješati kako bi se masa ujednačila. Proključalu vodu zajedno s čokoladom bolje je maknuti s vatre i dalje nastaviti miješati sa strane kako čokolada ne bi zakipjela zajedno s vodom.

Još korisnih savjeta pročitajte na portalu Dobar tek.

Reci što misliš!