Spar
Špičekovi savjeti: kako pripremiti najbolji chilli con carne

novosti

Meksička kuhinja

Špičekovi savjeti: kako pripremiti najbolji chilli con carne

Špiček ima par savjeta za odličan chilli con carne, jelo koji nikad ne izlazi iz mode

  1. Za početak pripremite povrće. Crvenu papriku narežite na kockice, nasjeckajte glavicu crvenog luka, češnjak narežite na ploškice, operite pa ocijedite konzervirani crveni grah i kukuruz šećerac, očistite jedan zeleni feferon pa ga nasjeckajte na sitno. Sada kada ste sve pripremili ugrijte dvije tave.
  2. U jednu tavu ulijte malo ulja i odmah na ulje dodajte mljeveno juneće meso pa dobro izmiješajte pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice, posolite i popaprite. Kada se meso lagano karameliziralo dodajte pasiranu rajčicu pa ostavite da se dinsta.
  3. U drugoj tavi ispržite crvenu papriku narezanu na kockice. Papriku izvadite iz tave pa u istu tavu dolijte još malo ulja te pržite crveni luk dok ne poprimi lijepu zlatnu boju, dodajte feferon i češnjak. Kratko još prepržite sve sastojke kako bi ispustili svoje arome pa ih dodajte u tavu sa dinstanim mljevenim mesom. Na kraju dodajte još crvenu papriku koju ste prepržili, kukuruz šećerac i crveni grah pa sve dobro izmiješajte. Podlijte s vodom pa ostavite nekoliko minuta da se dinsta kako bi se proželi svi okusi. Pred sam kraj dodajte listiće svježeg origana.
  4. Ovo ukusno meksičko jelo servirajte uz tortilje.

Dobar tek!

Reci što misliš!