Žiri
Tomislav Špiček
RTL

novosti

Tomislav Špiček

Tomislav Špiček, najstariji član žirija kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj! unatrag desetak godina nametnuo se kao jedna od ikonografskih figura hrvatske moderne gastronomije. Svoju je ljubav prema tradicionalnom kulinarstvu i gastronomiji usavršavao u zagrebačkom hotelu 'Esplanade' te je pet godina bio chef kuhinje uglednog zagrebačkog restorana 'Baltazar', a 2004. je proglašen Kuharom godine u izboru revije za vino, gastronomiju i turizam 'Svijet u čaši'. Iskusni Tomislav trenutno je šef kuhinje 'Kaptolske kleti', jednog od najpoznatijih restorana u Hrvatskoj.

Medijski se probio posredstvom TV emisije „Kruške i jabuke“, zatim “U istom loncu“ i „Gušti su gušti“, zbog kojih je postao poznat kao beskrajno simpatičan, sasvim iskren i uvijek pošten prema natjecateljima.

U međuvremenu je izdao i knjigu 'Moja zima' sa svojim najdražim receptima iz koje se jasno vidi zašto je stekao nacionalnu popularnost, a njegove „Špičekove škole“, svojevrsne kulinarske radionice po cijeloj Hrvatskoj, unaprijed su rasprodane. 

Reci što misliš!