Ostani doma

Svaka pomoć je dobrodošla!

Nije u šoldima sve? Za Svjetsko prvenstvo beskućnika u Meksiku Hrvatska nema novaca

Nije u šoldima sve? Za Svjetsko prvenstvo beskućnika u Meksiku Hrvatska nema novaca
ILUSTRACIJA/Igor Kralj/PIXSELL

Pomozite ako podržavate i ovakvu vrstu reprezentacije.

Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika tradicionalno gostuje na Svjetskim prvenstvima, no ove godine nema se novaca za to.

Igraju već 10 godina, a ukupno su bili na 4 prvenstva. Ipak, za studeni u Meksiku nemamo sredstava. Objavu reprezentativaca beskućnika prenosimo u cijelosti:

'Svjetsko prvenstvo beskućnika - Mexico City, od 13. do 18. studenog 2018. godine.

Na krilima velikog uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije predstavljamo vam jedinstveni sportsko - socijalni projekt pod nazivom Hrvatska reprezentacija beskućnika. 


Svjetsko prvenstvo beskućnika održava se svake godine i na njemu sudjeluje više od 50 reprezentacija iz cijelog svijeta. Naša reprezentacija prvi je put sudjelovala 2009. godine u Milanu, a do danas smo ukupno sudjelovali na 4 svjetska prvenstva.

Nažalost, nismo imali financijskih mogućnosti za redovito sudjelovanje. 


Svake godine u projekt je uključeno do 15 mladih korisnika iz cijele Hrvatske, a po pravilima Homeless World Cup-a jedan igrač može samo jednom sudjelovati na prvenstvu, iz razloga uključivanja što većeg broja korisnika. 

Na put svake godine odlazi 8 korisnika iz različitih socijalnih programa poput prenoćišta, prihvatilišta, terapijskih zajednica, dječjih domova i stambenih zajednica. 
Proteklih par godina reprezentaciju vode Helena Babić, voditeljica Prihvatilišta za beskućnike Crvenog Križa u Puli i amaterska nogometašica, te Denis Maslov, voditelj Centra za beskućnike Udruge MoSt iz Splita. 

Projekt vodi Hrvatska mreža za beskućnike, a sve aktivnosti se provode isključivo volonterski!!!

Teško je ukratko opisati pozitivni utjecaj sudjelovanja za naše korisnike. Mladi ljudi sa margine društva, zaboravljeni od mnogih imaju priliku predstavljati Hrvatsku, stajati na terenu uz našu himnu i širiti priču o jedinstvenim crveno - bijelim "kockicama", prepoznatim u cijelom svijetu. Gotovo nitko od njih nikada nije bio van granica Hrvatske, a odlazak na ovaj put predstavlja im najveću motivaciju za povratak u normalan život.'

Ukoliko smatrate da i oni trebaju i mogu ostvariti velik uspjeh i bar na tren staviti osmijeh na lice, svoje donacije možete uplatiti na račun Hrvatske mreže za beskućnike:

Zagrebačka banka 2360000 – 1102347110; IBAN: HR6823600001102347110 (uz napomenu: Za Hrvatsku reprezentaciju beskućnika)

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!