Istraživanje pokazalo, majke mi

Evo, imate opravdanje: Ako su Vam roditelji koristili teflonske tave, imat ćete manji i tanji penis

Evo, imate opravdanje: Ako su Vam roditelji koristili teflonske tave, imat ćete manji i tanji penis
Buzzara.hr/Youtube

Ova tvar ima loš učinak i na žene.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Padovi otkrili su da bi muškarci čiji su roditelji za vrijeme trudnoće bili izloženi visokim razinama perfluoroalkilnih tvari (PFC) mogli imati "znatno kraće i tanje penise", prenosi Daily Mail.

Perfluoroalkilne tvari, sastavne tvari ambalaže za predmete koji ne podržavaju masnoće (poput određenih tava, lonaca i sl.), te vodootporne odjeće, mogu smanjiti razine testosterona u krvi, što, na kraju, može dovesti do smanjenja penisa, pokazalo je istraživanje. Odnosno, takvi bi muškarci mogli imati čak 12,5 % kraće i čak preko 6% tanje udove. Učinak PFC-a može se vidjeti već u utrobi majke, a spojevi mogu negativno utjecati i na adolescente.

Talijanski grad Padova, nizozemski Dordrecht i kineski Shandong te američka savezna država Zapadna Virginija poznati su po visokim koncentracijama PFC spojeva. Takvi su spojevi bili dio politetrafluoroetilena, kemijskog spoja koji čini bazu Teflona, tvari kojom se oblažu tave za pečenje. PFC spojevi bili su dio Teflona sve do 2013. godine, kada su se prestali koristiti u tu svrhu.

Istraživači su do svojih spoznaja došli tako što su izmjerili penise čak 383 muškarca. Prosječna dob bila je 18 godina.  Opušteni penisi muškaraca koji su odrasli u području bez onečišćenja bili su prosječne duljine 10 centimetara, dok su penisi muškaraca iz onečišćenog područja bili prosječne duljine od preko 8,5 centimetara

Također, taj materijal ima negativan utjecaj na žene - rano nastupanje menopauze, problemi sa štitnjačom, problemi vezani uz imunološki sustav, niža plodnost..

 

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!