postoji i snimka

Kinez u Imotskom vikao 'Za dom spremni' pa završio u zatvoru, možda ga spasi Pelješki most

Kinez u Imotskom vikao 'Za dom spremni' pa završio u zatvoru, možda ga spasi Pelješki most
YouTube/Screenshot/ww2incolor.com

Snimka koja je objavljena na društvenim mrežama prikazuje dvojicu Kineza koji prvo pjevaju navijačku himnu "Neopisivo", nakon čega uz podizanje desnice u zrak uzvikuju "Za dom spremni"

Policijski službenici Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske i 43-godišnjim državljaninom Republike Kine, provedenim zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, temeljem zaprimljene dojave 1. veljače 2019. godine da su putem društvenih mreža objavljeni videozapis i fotografije na kojoj osobe pjevaju pjesme i ističu simbole kojima se remeti javni red i mir, odmah su poduzeti policijski izvidi, priopćila je policija.

(Reddit/Screenshot)

Snimka koja je objavljena na društvenim mrežama prikazuje dvojicu Kineza koji prvo pjevaju navijačku himnu "Neopisivo", nakon čega uz podizanje desnice u zrak uzvikuju "Za dom spremni", piše Slobodna Dalmacija.

Utvrđeno je da je spomenuti sadržaj snimljen na ulici i u ugostiteljskom objektu u Imotskom, a zbog sumnje da su spomenute osobe počinile navedeni prekršaj, danas tijekom jutra su uz optužni prijedlog dovedene na Prekršajni sud, kažu iz policije.  

Moguće je i oduzimanje dozvole za rad i izgon iz države. Ipak, možda ih spasi to što grade Pelješki most zbog kojeg su nam Kinezi postali najbolji prijatelji.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!