Koji šok

Ova narukvica s Amazona vas šokira kada pojedete previše masne hrane ili kada previše visite na internetu

Ova narukvica s Amazona vas šokira kada pojedete previše masne hrane ili kada previše visite na internetu
Amazon

Amazon je nedavno krenuo prodavati uređaj koji vas šokira kada radite nešto što ne biste smjeli, ali jednostavno ne možete odoljeti. Uređaj se zove Pavlok. Po pričama, izgleda da su mnogi u njemu našli rješenje za svoje težnje.

Pavlok košta 'samo' 200 dolara i obećava da će vas u nekoliko tjedana ili čak dana odriješiti snažnih težnji da radite nešto što ne biste smjeli. 

Pavlok funkcionira na principu psihološkog kondicioniranja. To isto kondicioniranje je proučavao poznati fiziolog Ivan Pavlov koji je svojim psima davao hranu svaki put kada bi pozvonio zvoncem. Nakon nekog vremena, psi bi krenuli sliniti i kada hrana ne bi došla jer su navikli na to da zvuk zvona znači 'hrana'.

Jedina razlika između Pavlova i Pavloka je ta da će vas Pavlok naučiti da prestanete gledati Netflix u četiri ujutro tako što će vas izuti iz pidžame električnim šokom

Iako zvuči pomalo bizarno, u recenzijama se mnogi dive uređaju i navode da im je uređaj ozbiljno pomogao kod borbe s raznim ovisnostima

Pavlok se poveže s vašim mobitelom preko bluetootha, tako da možete povećavati ili smanjivati intenzitet električnog udara ili staviti vremenski odmak tako da se ujutro možete buditi puni fizičke boli umjesto one psihičke kada vas probudi alarm.

Tako da, ako imate problem s trošenjem, brzom hranom ili spavanjem, samo kupite ovaj uređaj i naučite se biti odrasla osoba tako da si nanosite bol. Ne vidimo neku veliku razliku od običnog odrastanja, ali eto.

via GIPHY

Izdvojeno

Reci što misliš!