Ostani doma

Nije mu ovo trebalo

Pijanog poštara svi 'šeraju' u Hrvatskoj - on i njegov izgoreni motor Hrvatske pošte

Pijanog poštara svi 'šeraju' u Hrvatskoj - on i njegov izgoreni motor Hrvatske pošte
Screenshot/YouTube

Takvo je ponašanje neprihvatljivo i ne tolerira se, a već je u petak pokrenut stegovni postupak.

Na YouTubeu se pojavila snimka zaposlenika Hrvatske pošte koji pijan pokušava, unatoč upozorenjima osobe koja ga snima, sjesti na poštarski motocikl i odvesti se u svom smjeru. Muškarac je vidno alkoholiziran, posrće i pada na glavu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ima problema i sa stavljanjem kacige na glavu, ispada mu torba koju nosi. Nekoliko puta tijekom prvog dijela snimke se izvrnuo, da bi mu nepoznata osoba koja snima na to rekla: "Ne možeš ti nigdje, pijan si, čovječe!".

Snimku je objavio portal Automobil.klik.hr, a to nije njen kraj. Nakon što poštar sjedne na motocikl, video se prekida i slijedi obavijest "nešto kasnije". Ovaj put vidimo istog poštara koji stoji pored svog vozila koje je - u plamenu.Kako je očigledno riječ o različitim vremenskim uvjetima, komentatori su preispitali "istinitost" objave. Druga je snimka očigledno, naime, nastala nešto kasnije.

No, portalu Index.hr iz Hrvatske pošte incident su potvrdili. Sporni događaj, kako su im rekli, zbio se na Badnjak, na području Dugog Sela. Pokrenut je i stegovni postupak.

"Radi se o istom poštaru, ali su snimke, kako doznajemo, snimljene u različitim vremenskim razdobljima. Mi smo obje zaprimili prije 3 dana. 

Svakodnevno je na terenu oko 2500 poštara te većina njih odgovorno i profesionalno obavlja svoj posao. Naših 10000 radnika predano radi na ostvarenju misije Hrvatske pošte - biti građanima na usluzi. Zahvaljujemo korisnicima što su nas upozorili na neprimjereno ponašanje koje ćemo, kao i uvijek, najstrože sankcionirati. Dolazak na rad pod utjecajem alkohola ili opijata odnosno njihovo uzimanje tijekom rada smatra se osobito teškom povredom obveza iz radnog odnosa zbog kojeg, uz prihvaćanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih strana, nastavak radnog odnosa više nije moguć. Takvo je ponašanje neprihvatljivo i ne tolerira se, a već je u petak pokrenut stegovni postupak.

Snimka motora u plamenu nastala je 24. prosinca 2019. dok je poštar obavljao redovnu dostavu. Policija je napravila uviđaj te čekamo službene informacije. Na sreću, tijekom požara nitko nije ozlijeđen.

Svakako ćemo utvrditi eventualne propuste u sustavu nadzora i kontrole", stoji u odgovoru Hrvatske pošte Indexu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Reci što misliš!