HGSS uvijek ima rješenje

Kako će Česi sad na Biokovo kad im je HGSS pred oči 'nabio' preočit znak upozorenja?

Kako će Česi sad na Biokovo kad im je HGSS pred oči 'nabio' preočit znak upozorenja?
HGSS (Facebook)

Kako bi turista u japankama bilo što manje, ove godine su se spasioci odlučili za dosta uočljiv znak i potez. I da, znamo, dno smo jer smo vam u naslovnoj fotki 'cropali' sliku da je ne vidite cijelu. Zato je ovaj članak i stavljen pod kategoriju 'clickbait' :)

Hrvatska gorska služba spašavanja još je jednom pokazala smisao za humor na svom Facebook profilu. Kako bi upozorili turiste da ne planinare u neadekvatnoj obući, kako ih ne bi morali spašavati, čavlima su pričvrstili jednu japanku na znak upozorenja.

Fotografiju znaka koji se nalazi ispod putokaza za Preko, Sv. Mihovil i Sutomišćicu su objavili na svom Facebook profilu i uz fotografiju napisali na engleskom objavu koja glasi: “Dragi turisti, znamo, ne govorite hrvatski jezik, zato vas molimo da poštujete očite znakove bez riječi dok planinarite.

Turisti u japankama i šlapama nisu rijetka pojava. 

Kako bi turista u japankama bilo što manje, ove godine su se spasioci odlučili za dosta uočljiv znak i potez.

Vidjet ćemo hoće li turisti shvatiti ozbiljnost situacije.

Napomenimo još kako fotografija japanke nije i jedini put da su HGSS-ovci na šaljiv način upozoravali turiste. Prije nekoliko godina, simpatičnim tvitom su molili turiste “da se prestanu ubijati selfijima”.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!