Ne možemo vjerovati

Vlasti odlučile da se tzv. 'klikbejt' - naslovi mamci bez sadržaja - službeno zabrane, nećete vjerovati zašto!

Vlasti odlučile da se tzv. 'klikbejt' - naslovi mamci bez sadržaja - službeno zabrane, nećete vjerovati zašto!
Reddit/Facebook/Instagram/Twitter

Državni zavod za intelektualno vlasništvo, medijski portali i saborski predstavnici su jednoglasno odlučili na jučerašnjoj konferenciji u Donjem Lapcu da se 'clickbait' službeno zabranjuje.

Navodno su došli do te odluke nakon što su svi pojedini članovi okupljenog vijeća pročitali naslov 'Pogledajte koja ste vrsta kruha - rezultat će vas sigurno izuti iz cipela!' na jednom medijskom portalu i odlučili da je dosta.

Veliki dio vijećanja je bio oko toga što su u kvizu ispali da su baguette, iako se tako ne osjećaju. Komentari su bili uzavreli s obje strane rasprave. 

'Nisam ja baguette, više se osjećam kao kruh od hmelja.' - rekao je predstavnik Vladimir Šeks. 

'Ne možete zabraniti clickbait, to je do autorskog izričaja, pogledajte na našoj stranici zašto!' - izjavio je jedan od novinara i nastavio - 'Peti dio argumenta će vas iznenaditi!'

'Molio bih novinare da prestanu okolo mlatiti sa mutnim slikama sisa da mi privuku pažnju.' - rekao je premijer Andrej Plenković - 'Svi će doći na svoj red.'

Bilo je svakakvih komentara s obje strane i nemamo dovoljno mjesta na našim stranicama da bi ih sve pokrili. Na koncu rasprave je došlo do jednoglasnog zabranjivanja clickbaita. Kako pitate se - s obzirom da je bilo novinara koji se ne slažu? Pogledajte klikom na 'SLJEDEĆA'!

>> Ovo djelo je plod fikcije. Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna. <<

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!