Ostani doma

Zabrinjavajuće? Malo.

Nije samo zbog novca: Od nas su u Europi nezdovoljniji samo Bugari

Nije samo zbog novca: Od nas su u Europi nezdovoljniji samo Bugari
Shutterstock

Istraživanje je pokazalo kako svoju financijsku situaciju Hrvati ocjenjuju prosječnom ocjenom 5,2, što je u Eurostatovom istraživanju bila jedna od najnižih ocjena u čitavoj EU

U Europskoj uniji jedino su Bugari nezadovoljniji životom, odnosno, kvalitetom života od Hrvata. Hrvati su u istraživanju Eurostata iskazali kvalitetu života prosječnom ocjenom 6,3. Bugari su jedini dali lošiju ocjenu od nas - 5,4. Riječ je o istraživanju iz 2018. godine. Prosječna ocjena kvalitete života na razini EU iznosila je 7,3, što znači da kvalitetu svog života Hrvati ocjenjuju slabije od prosjeka Unije. No, dok je zadovoljstvo kvalitetom života u Bugarskoj lani u odnosu na 2013. godinu, kada je ocijenjeno s 4,8 poraslo, zadovoljstvo životom u Hrvatskoj u istom je razdoblju stagniralo, odnosno prosječna ocjena ostala je ista, 6,3, piše Novac.hr.

Istraživanje je pokazalo kako svoju financijsku situaciju Hrvati ocjenjuju prosječnom ocjenom 5,2, što je također jedna od najnižih ocjena u EU. Treba uzeti u obzir da je ocjena porasla od 2013. godine kada su Hrvati financijsku situaciju ocijenili s 4,6.

Hrvati su pri dnu ljestvice i po ocjeni kvalitete odnosa s drugim ljudima. Dali smo ocjenu 7,5, dok je prosjek u EU 7,9. Od nas su nezadovoljniji, po tom pitanju, samo Grci i Bugari. 

Reci što misliš!