Studentice dizajna

Mia i Sara razbijaju tabu-teme: Neobičnim izumom 'Period' osvojile i Ameriku

Mia i Sara razbijaju tabu-teme: Neobičnim izumom 'Period' osvojile i Ameriku
Vijesti.hr

Svaka čast mladim nadama!

Dvije mlade studentice dizajna sa zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta baš su na toj temi našle prostor za kreativnost i osmislile projekt Period.

Riječ je o higijenskom proizvodu za žene koji je nagrađen na međunarodnom natjecanju dizajnera u Americi. Osim toga tvrde stručnjaci zdraviji je od standardnih ženskih uložaka ili tampona.

"U Period se stavlja prljavi uložak, prilikom mijenjanja ne dolazi u doticaj s krvlju, to omogućava da se čisti na javnim mjestima, ne dolazi do nehigijenskih situacija i nema prodora mirisa", kazala je, za RTL, Mia Dragičević, studentica dizajna na Arhitektonskom fakultetu.

Period je isključivo za platnene uloške, dokazano bolje za žene i okoliš. Ali i s takvim jasnim benefitima i dalje ih ne koristimo dovoljno.

Sara Bonačić i Mia Dragičević našle su način da se platneni uložak sam opere, osuši i bude spreman za ponovno korištenje u četiri sata. Set se sastoji od proizvoda za čišćenje, kutijice za sušenje i uložaka

Ove su studentice pripremale, crtale i dizajnirale proizvod mjesecima. I zbog toga su sada prve Europljanke koje su osvojile počasno priznanje na Međunarodnom natječaju za studente dizajna i za mjesec dana idu predstaviti Period u Chicago.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!