Jesu li se kasno sjetili?

Instagram se drastično mijenja: Neće biti lajkova, mršavljenja ni plastičnih operacija

Instagram se drastično mijenja: Neće biti lajkova, mršavljenja ni plastičnih operacija

Sve s ciljem da se smanje brojne psihičke bolesti i nesigurnost kod mladih, iako mnogi smatraju da je za to i za brojne generacije prekasno.

BBC piše kako će društvene mreže uskoro imati brojne zabrane. Od toga da više neće biti opcija 'sviđa mi se', do toga da će se skrivati slike plastičnih operacija mlađima od 18 godina. Isto tako, svi proizvodi za mršavljenje i slike koje potiču anoreksiju i slične bolesti, bit će uklonjeni za mlađu populaciju.

 Glumica Jameela Jamil kaže kako je taj potez "velika pobjeda" u borbi s industrijom mršavljenja i detoksa. Ona je javno kritizirala celebove poput Kim Kardashian i Cardi B, koji javno promiču razne čajeve, suplemente i metode koje imaju samo laksativan učinak, a daju lažnu nadu u čudesno mršavljenje, prenosi Express

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

THIS IS HUGE NEWS. @i_weigh are changing the world together. After a bunch of shouting, screaming, and petitioning... we have managed to get the attention of the people at the top, and they have heard us and want to protect us. And this is just the beginning of our efforts. As of now, if you’re under 18, you will no longer be exposed to any diet/detox products, and for all other ages; all fad products that have bogus, unrealistic claims will be taken down and easy to report. I’ve been working with Instagram all year towards this, who were amazing to deal with, and they expressed that they passionately care about creating a safer space for us all online. This happened so much faster than I expected and I’m so proud and happy and relieved. WELL DONE to the many people who have been working towards this huge change. This is a mass effort. This is an extraordinary win that is going to make a big difference. Influencers have to be more responsible. ❤️

Objavu dijeli Jameela Jamil (@jameelajamilofficial) Ruj 18, 2019 u 10:08 PDT

Ti će nerealistični postovi ubuduće biti skinuti s Instagrama, a te će se promjene pojaviti i na Facebooku.

Podsjetimo, Instagram je već proveo testno ukidanje lajkova u sedam država među kojima su Kanada, Australija i Irska. Čak i vodeći ljudi Facebooka razmišljaju o ukidanju 'lajkova'. Sve s ciljem da se smanje brojne psihičke bolesti i nesigurnost kod mladih, iako mnogi smatraju da je za to i za brojne generacije prekasno.
 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!